Свързани новини

02.09.2020 11:37

Караянчева: Гербът на НРБ ще бъде премахнат от сградата на бившия Партиен дом

Видян 1757 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гербът на Народна република България върху фасадата на сградата на бившия Партиен дом, където ще работят депутатите от тази есен, ще бъде премахнат скоро, увери председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното заседание, предаде БНР.


Председателят подчерта, че това се е оказало конструктивно много сложно и твърде скъпо, но увери, че този нежелан символ от времето на социализма скоро няма да го има върху фасадата. „Ако не по времето на настоящето Народно събрание, на следващото“, смята тя.


„Това преместване беше дълго обсъждано и трудно осъществено. Чисто емоционално за повечето от нас бе тъжна раздяла с историческата сграда на парламента от 1884 с нейната красота, скромност и липса на помпозност. Погледната отвън, настоящата сграда е всичко друго, но не и скромна“, подчерта Караянчева и допълни, че най-неоспоримото нейно предимство е, че предлага далеч по-голяма работна площ.


„Не сградите, не тухлите, мраморът или бетонът определят качеството на работа на един парламент. Определят го хората“, заяви тя пред депутатите.


В началото на заседанието председателят подчерта ползотворна работа на депутатите, която да осъществяват в интерес на българските граждани.


"Длъжни сме да говорим, да дебатираме и да чуваме мнението на другия, но през цялото време да използваме езика на разбирателството в името на добруването на нашия народ, в противен случай противопоставянето, езика на омразата и ненавистта сред нас политиците ще се пренесе и сред нашите сънародници, всеки ще носи моралната отговорност за думите си", допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.09.2020 13:04

    Парламентарното мнозинство си заслужава простата кърджалийска п@тка, един път и Мутрата да е прав. За това и това НС е с близко до нулата одобрение, а и заради най-необразованите и корумпирани депутати!!!

  • 001 Anonimen 02.09.2020 11:53

    Задължение на полицията е да се бори с престъпността, а не да я охранява престъпници и мафиоти !!! Полицаите трябваше да освободят сградата на парламента от проникналите в него 240 престъпници, а не да ги пази от българите, които искат да опазят Конституцията, законите и държавността !!! Защото всички знаем, че 240 депутати са престъпници, до доказване на противното по време на екзекуцията им !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци