Свързани новини

28.07.2010 09:26

Кънева: Синът ми е задържан, за да се прикрие дете на дипломат

Видян 2114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Моят син е задържан, за да се прикрие друго лице, което е участвало в побоя в трамвай №20. Това каза пред Нова телевизия майката на Росен Кънев Лина Кънева.


Росен Кънев бе държан в продължение на няколко седмици в ареста, без никакви доказателства. Побоят стана на 6 юни тази година. Тогава 20 ученици и студенти, пътуваха към гражданския протест в кв. "Бусманци", организиран срещу лошите условия в лагера за временно настаняване на незаконно пребиваващи чужденци у нас. В трамвая те бяха нападнати и бити от неонацисти.
"Искам да припомня, че в интернет се появи една информация, че в побоя е замесен синът на наш бивш посланик в Кувейт. В публикацията, която бе свалена много бързо, се споменаваше Николай Манчев, син на наш дипломат, каза още майката на Росен Кънев, имайки предвид Ангел Манчев бивш посланик в Кувейт по време на кабинета Станишев и бивш заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров /1993-1994г./. Тя смята, че задържането на сина й и на останалите цели точно това - да бъдат прикрити истинските виновници за побоя. Адвокатът на семейство Къневи Диана Ангелова каза, че по време на разследването са извършени много нарушения, включително и това, че се е твърдяло, че има производство срещу Росен Кънев за хулиганство. "Такова нещо няма и никога не е имало", каза Ангелова. Самият Кънев на няколко пъти повтори, че след като е бил задържан в продължение на близо месец нито веднъж не е бил разпитан. "Стоиш в ареста и чакаш...Надяваш се да излезе истината", каза Росен Кънев и добави: Сега се радвам на свободата. Никога не съм си и представял колко сладка може да бъде тя. Не ми минава през ума да напусна страната."
Софийски районен съд освободи Росен Кънев – един от шестимата задържани при побой в трамвай 20, на 23 юли. Съдът прецени, че единственото доказателство, което свързва Росен Кънев с инцидента е разпознаване, направено от свидетелката Любомира Кирова. В деня на инцидента обаче тя е била разпитвана два пъти. Първият път заявила, че не може да разпознае нападателят си, а при втория разпит, който бил 4 часа по-късно – разпознала Кънев. Според съда фактът, че след 4 часа тя променя показанията си, внася съмнение в нейната искреност и истинност. Така според районния съдия, макар и да се спазени процесуалните правила при провеждането на разпознаването, то самото се разколебава. Заедно с показанията на родителите на Кънев и неговите приятели не просто разколебават, а унищожават предположението, че е участвал в инцидента. Това са мотивите за решението на Софийския районен съд. Съдът прецени, че доколкото я има връзката на Росен Кънев и инцидента, то тя е нищожна и не следва да се взема предвид.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог