Роден в Ихтиман, израснал в Долна баня, кандидат за кмет на централния софийски район Възраждане, но не от издигалия го по кариерната стълбица на все държавните му работи ГЕРБ, а на ППДБСС и то от квотата на Спаси София. Това е най-кратката визитка на Станислав Илиев – кандидат-кмет, която може да мине и под мотото на известната песен от времето на Цветан Цветанов: Нашата полиция ни пази.

Свързани новини

02.11.2023 16:51

Кандидат-кметът за Район Възраждане от Ихтиман карал пил и се отървал, натрупал бая апартаменти, докато работел държавно на ниски нива: Как?

Видян 4691 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роден в Ихтиман, израснал в Долна баня, кандидат за кмет на централния софийски район Възраждане, но не от издигалия го по кариерната стълбица на все държавните му работи ГЕРБ, а на ППДБСС и то от квотата на Спаси София. Това е най-кратката визитка на Станислав Илиев, която може да мине и под мотото на известната песен от времето на Цветан Цветанов: Нашата полиция ни пази.


Всичко, което ще прочетете е известно на лидерите на Илиев, но е неизвестно защо те не са реагирали и не смятат да го правят до неделя.


Роден е в Ихтиман, израснал в Долна Баня в семейство с доходи под средните, без възможност за закупуване на жилище за сина си и то в София ( това инфо е важно за по-късен етап, защото ще се окаже сериен купувач на имоти в столицата). Завършва академията на МВР през 2009 и започва работа в МВР  по времето на Цветанов, когато се назначаваха само верни на ГЕРБ и вършееше страшна метла срещу кадри на Тройната коалиция и тогавашната истинска десница. С помощта/протекцията на кмета на Долна Баня започва в AFKOS - ЗФИ (Защита От Финансови Измами), отдел към МВР в партньорство с ОЛАФ , за следене на проекти с европейски средства и борба с измами по Европейски проекти. С протекциите си започва директно като началник отдел. В кратък период от време се ориентира в нещата и започват схеми:


Тегли кредит и закупува апартамент. Дотук добре. Но със скрпомната държавна заплата впоследствие се оказва, че е закупил още апартаменти, но без кредит. Видял се в пари, натрупал явно капитал, създава контакти с ЧСИ-та и започва да купува жилища от тях и да ги продава на по -висока цена. Началник му е Валерия Калчева (ръководител на управляващия отдел), тя го и уволнява, поради съмнения в участие в схеми и бизнеси, нетипични за държавен служител, който има определен доход, но видимо разполага с повече от заработените средства.


Също така той не отговаря на критериите, необходими за неговата позиция, като немалко калинки от ранния период на ГЕРБ, израсли под крилото на Цветанов, и за да се прикрие, често излиза в болнични и отпуски. Валерия Калчева е и човекът който го освобождава. Станислав Илиев ѝ е звънял да я придума да не говори за неговите действия по времето на престоя му във ведомството.


Докато работи в МВР го спират една вечер, отивайки от дискотека към друга. След направен тест се установява, че шофира след употреба на алкохол. Започват обаждания на „жокери”. В крайна сметка, след намеса от доста високо ниво, го оправят. Той започва да разказва наляво надясно че лично Борисов се е застъпил и го е оправил. Това води до напрежение и скандал в службата. Не е вярно. Но факт е, че се разминава със задължителната за такова провинение присъда. Значи някой друг на високо ниво му се явява спасител, както той иска да спасява София днес.


От МВР Илиев отива в МОСВ, където също не издържа дълго време. Замесва се отново в схеми или поне така го подозират. Помощник му е неговият заместник в МОСВ, Александър Попов, юрист, който движи повечето от нещата. Впоследствие и двамата са освободени поради съмненията. Попов има контакти в ОСЕС, където и започва работа. Издърпва там и Станислав Илиев и му съдейства за изкарването на ценз за одитор. Илиев и там не се задържа дълго.


Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.