Свързани новини

14.11.2013 13:55

Камери дебнат бежанците на 360 градуса

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стационарни и мобилни камери ще дебнат в районите, в които има концентрация на бежанците, съобщава бинюз. Специално за „Пиротска“ се планира да бъдат поставени 4 моторизирани камери (въртящи се на 360 градуса), всяка от които замества 4 стационарни камери.


Близо 6000 души са се настанили в София, след като са минали нелегално границата ни.


Към момента в центровете на Агенцията за бежанците в столицата има около 2100 души, а на външни адреси - над 3000. В центъра в Ботунец има още около 500 души.


Данните отчете кметът Йорданка Фандъкова при представянето на План за управление на риска при масовото навлизане на лица, търсещи временна закрила на територията на столицата.


Свидетели сме в последните две седмици на почти непрекъснати инциденти, както в центъра, така и в районите и затова трябва с особено внимание да следим процесите и да реагираме адекватно, така че да не се засилва ескалацията и ксенофобските прояви, коментира тя.


За нея по-сериозното притеснение будят именно настанените на външни адреси, както и от недобрата координация по идентифицирането им.


От Столична община са предприели и допълнителни мерки по осветление, видеонаблюдение и допълнително почистване около центровете. До момента това е коствало 100 хиляди лева. Още толкова ще са необходими за новото осветление и видеонаблюдение  на Военна рампа, улица Пиротска и центъра във Враждебна.


Фандъкова уточни, че ще кандидатстват сумата да им бъде възстановена от междуведомствената комисия към МВР.


Стационарни и мобилни камери ще дебнат в районите, в които има концентрация на бежанците. Специално за „Пиротска“ се планира да бъдат поставени 4 моторизирани камери (въртящи се на 360 градуса), всяка от които замества 4 стационарни камери.


Целта ни е да осъществяваме контрол върху различните места за настаняване на външни адреси, където са хората, които не са получили все още статут. Това са хора, които Агенцията изпраща на определени външни адреси, заяви Фандъкова и обясни, че най-много са настанени  около улица „Пиротска“.


Тези хотели и хостели подлежат на сериозен контрол, увери столичният кмет.


Към момента е изяснено, че общо 60 са външните адреси, на които се настаняват чужденците.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите