Свързани новини

08.07.2021 17:30

Калоян Паргов: Най-големият проблем на София е презастрояването

Видян 2199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Меморандумът за общи намерения между БСП и Камарата на архитектите в България е добра основа, но трябва да се конкретизира. Ние сме системна партия, не партия на статуквото. Отворени сме за разговори с оглед подобряване на ситуацията и решаване на определени проблеми, стига те да не противоречат на нашата програма. Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов по време на среща със зам.-председателите на Камарата на архитектите в България (КАБ) арх. Константин Пеев и проф. арх. Борислав Борисов. На нея присъстваха и общинските съветници от „БСП за България“ Диана Тонова и Милка Христова, както и юрисконсултът на КАБ Емилия Ушакова.


„В София има много проблеми с градоустройство и в тази връзка се изисква нов подход. Трафикът, задръстванията и мръсния въздух вече не са сред водещите проблеми на столицата. В момента на преден план излиза проблемът с презастрояването на града“, изтъкна председателят на групата на „БСП за България“ в Столичния общински съвет.


Паргов обясни, че в политиката на БСП е записано, че инвестициите, които се реализират в София, трябва да са в унисон и баланс с исканията и вижданията на столичани.


„Обръщаме се към вас, за да стартираме конструктивен диалог и да работим заедно за подобряването на строително-инвестиционния процес и постигането на качествена архитектурна среда. Камарата на архитектите в България вече предприе редица стъпки в тази посока, като една от тях е внасянето в МРРБ на предложения за изменения и допълнения в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и в някои важни наредби. Инициативата е във връзка с промените в ЗУТ, приети от парламента в началото на годината, за които сезирахме президента, омбудсмана и Висшия адвокатски съвет относно тяхната противоконституционност. В резултат Конституционният съд образува дело по искане на омбудсмана за установяване на противоконституционност на част от новоприетите разпоредби в закона“, заяви зам.-председателят на КАБ проф. арх. Борислав Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец