Свързани новини

05.10.2019 17:17

Калоян Паргов: БСП се опита да предизвика 3 референдума

Видян 1951 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  
„В последните 10 години БСП се опита да предизвика 3 референдума. Те бяха „за" и „против" концесията на „Софийска вода", презастрояването в „Младост" и РДФ-инсталацията в ТЕЦ „София". Това каза лидерът на БСП – София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов в предаването „Седмицата" по Дарик радио.

Той посочи, че за благоустрояването на столицата е важно решаването, най-вече, на  проблемите, свързани с кварталната инфраструктура и освобождаването на София от задръстванията. „Трябват повече инвестиции в мащабни проекти, като например разширението на Ломско шосе", счита Паргов.

Той подчерта, че София трябва да се развива на север. Според него проблемите със застрояването и сблъсъка между частните и публичните интереси, които се развиха в последните години, могат да се решат, като се даде нова посока на развитие на София. „Едната е в северната част, другата е в югоизточната. В тези части трябва да има жилищна зона. Индустриалната зона можем да я разположим в североизточната част", каза Паргов.

Според председателя на БСП - София увеличаването на данъците и таксите не е решение на  проблемите в столицата.

Лидерът на столичните социалисти обясни, че Столична община има косвено отношение към увеличаването на раждаемостта. Паргов изброи какви условията за отглеждане на дете трябва общината да осигури - достъп до детска градина и ясла, образователната инфраструктура, възможности за родителите като данъчни облекчения или стимули, например жилищна политика.

Калоян Паргов бе категоричен, че общината трябва да се подготви и да поеме управлението на водоснабдяването и канализацията, чрез собствени структури, като припомни, че БСП от много години е против концесията на „Софийска вода".

По темата за трафика в София той каза, че основното нещо е изграждането на тангенти, както и разширяването на основни пътни артерии. „Безплатен градски транспорт е постижима цел, за която трябва да се работи постъпателно. Това означава да има съвсем различен модел на разходване на средствата", убеден е Паргов.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,