Свързани новини

25.09.2009 09:09

Кадафи: Удар по Иран би бил опасен прецедент

Видян 1627 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Либийският ръководител Муамар Кадафи заяви, че е против каквато и да е военна акция срещу Иран, дори ако той цели създаването на ядрено оръжие, предаде БГНЕС.


"Ако говорим за военна акция, тогава въпросът би бил кой ще я осъществи? Кой ще я направи и кой има правото на това?", попита Кадафи в реч пред Съвета по външни отношения в Ню Йорк. Той изтъкна, че акция против Иран може да създаде опасен прецедент, отбелязвайки, че други държави, сред които Индия, Пакистан, Китай, Русия, САЩ и Израел притежават - или в случая с Израел се предполага да притежават - атомни оръжия. "Всички те имат ядрени бомби. Защо не предприемем военна акция срещу тях?", запита Кадафи. Никоя страна не смята, че Иран вече разполага с използваемо ядрено оръжие и експертите са разделени по въпроса кога той може да създаде такова.
Иран категорично заявява, че ядрената му програма е за мирни цели. Според Израел обаче, той е сериозно застрашен от страната, чийто президент призова за премахването на еврейската държава. Израелски ръководители отказаха да разпоредят атака на Иран, с цел опит за унищожаване на ядрените му съоръжения. Кадафи, който в сряда говори пред Общото събрание на ООН за пръв път в качеството си на либийски ръководител от 40 г., заяви, че Триполи "не поддържа притежаването на ядрени оръжия от страна на Иран".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат