Енергийният министър призна и още нещо: “Тези проекти, добри или лоши, трябваше да ги предадем. Това е дълъг процес по утвърждаване и комуникацията с Европейската комисия“.

Свързани новини

02.10.2023 09:23

Кабинетът изпусна 2 срока за Плановете - добри или лоши, предадохме ги в последния ден на 3-ия: Енергоминистърът

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кабинетът Денков е проявил престъпно бездействие и безхаберие и е щял да изпусне не просто срока, а трети срок за предаване на териториалните планове, призна енергийният министър Румен Радев:


"Първият срок, който беше за предаване на плановете, беше още на 30 юни. След това срокът, който ни дадоха, беше август. Най-последният беше 30 септември”.


Това уличава в лъжа премиера Денков, който първо каза в четвъртък, 28 декември, че „срокЪТ” за плановете е бил един и е 30 септември, събота, неработен ден. После, че те не се били работили 2 години.
Не е ясно доколко това е вярно, но нека да припомним, че в 16 от тези 24 месеца той беше министър в половината време – първо в служебен кабинет на Радев и после при правителството Петков – Нинова, а в последните 116 дни е премиер на републиката. Ако е забравил, нека да го напомним на самопроизвелия се за академик.


Истината е, че основният и водещият мотив на властта е страха от протести у протестърите, единодушни са всички наблюдатели.


Енергийният министър призна и още нещо: “Тези проекти, добри или лоши, трябваше да ги предадем. Това е дълъг процес по утвърждаване и комуникацията с Европейската комисия“.
Той смеси горчивата истина с доза лъжа, като намекна, че можело описаното от кабинета на ППДБ да се промени. Това не е вярно, както не беше възможно да се предоговори включеното от Асен Василев като финансов министър в правителството Петков – Нинова в другия план – за възстановяване и устойчивост:


-    40% намаляване на енергийните мощности в Маришкия басейн
-    Пожелан от България самите рязък ръст на сметките за ток на населението поне двойно от 2024 г. и още веднъж от 2026 г. като първо от регулирания пазар излязат ЕРП-тата, а те доставят електричество на населението, пък после на свободния пазар биват хвърляни вече и официално всички битови абонати
-    Фантасмагорични планове за електроцентрали на батерии до 2026 г, чиито машини се правят по друга програма и ще станат 2 г. след като трябва да е пуснат заводът – пълен абсурд.


 


Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв