"Тук идва помощта по териториалните планове. Колеги, ако вие искате да направите алтернатива в нещо, ще бъдете поощрени да направите тази алтернатива. Ето това е проект, който си струва", каза енергийният министър.

Свързани новини

01.10.2023 08:20

Продължават пътните блокади на миньори и енергетици

Видян 6333 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава блокадата на автомагистрала "Тракия", Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката от миньори и енергетици.

Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, приети от правителството в петък.

Очаква се днес миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол отново да организират проява в подкрепа на колегите им от Стара Загора.

Днес в Министерския съвет премиерът Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори. Поканени са и лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа", както и представители на синдикатите в сектора.

 Ние искаме оставка на правителството, нашите искания се промениха. Ние искаме независима енергетика тоест никой да не ни предава. Искаме тука да дойдат и да си оттеглят в плана. От тука няма да мръдне никой", казаха протестиращи.

Така на планираната среща министър Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов разговаряха с ръководителите на ТЕЦ Марица Изток и Мини Марица Изток. Радев изтъкна, че кабинетът прави всичко да се гарантира и обезпечи сигурността на електроенергийна система и електроенергийно производство за страната.

    "Това, че колегите са навън и протестират не компрометира изпълнението на техните задачи. Със сигурност всички сме на едно и също мнение, че работни места не трябва да бъдат губени. Изпратените планове стартират преговорния процес с Брюксел, а не го предопределят. Ето това е, което постоянно обяснявахме. Абсурдното в тази ситуация е, че интересът за работни места, интереса за сигурност, интересът за електропроизводство е наш общ интерес. Ние не сме от две страни на нещо", каза Румен Радев, министър на енергетиката.

За да докаже думите, че интересите на миньорите са защитени министърът отиде при протестиращите край Стара Загора, като оказа от другата страна на мантинелата. Хората го посрещнаха с викове "оставка".

    "Не ни спасявайте, моля ви. Ние се уморихме от това спасение, буквално ни сложихте примката на врата, повече от това няма накъде. Това гражданско неподчинение ще продължи", каза протестиращ.

    "Тук идва помощта по териториалните планове. Колеги, ако вие искате да направите алтернатива в нещо, ще бъдете поощрени да направите тази алтернатива. Ето това е проект, който си струва", каза енергийният министър.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 01.10.2023 16:30

    къде са опозиционните партии, къде се изпокриха, явно и на тях са дали парче от фотоволтаичната баница и сега гледат сеира на хората или се забавляват и не ги интересува, ами президентчето фъркато

  • 004 Anonimen 01.10.2023 16:06

    пет пари не дават за народа, те са тежки психопати, наркомани, педеруги, с протести обаче няма да стане истинската промяна, изхвърлете го от бърлогата и с камионетка в украйна, там той си има акции в фабрика за военна техника, ако сте смели и решителни, друго не помага в борбата с криминални типове

  • 003 Anonimen 01.10.2023 15:33

    направете спешно гражданско правителство и изгонете тези карикатури от управлението на държавата

  • 002 Anonimen 01.10.2023 15:31

    джуджето денков и сие са акционери в бъдещ завод за военна техника в украйна

  • 001 Оле Отвори очички 01.10.2023 09:01

    Требвало е Доктор Буда кехая да иде при протеста, за да се оправят нещата !!! И с своят неповторим стил и речник, да им обясни за напредъка на технологиите в 2038 година !!! „Начи, нема да има проблеми през 2038 година, а технологиите ще са за всички. Лежиш си на спалната и Кеф ти напреку, кеф ти надълго, па като огладнееш, станеш, дръпнеш чекмеджето на шкафчето, а у него технологията му е наредила пачки евро, кюлчета, какво ти душа сака !!! Е те ТАКА ЩЕ се живее в Булгаристан“ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец