Като "тежък прецедент" определи вицепрезидентът Илияна Йотова начинът, по който протече днешното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет

Свързани новини

16.11.2023 15:29

Йотова за заседанието на Съвета по сигурността: Означава дълбока пропаст вътре в некоалицията

Видян 523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като "тежък прецедент" определи вицепрезидентът Илияна Йотова начинът, по който протече днешното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет:

"Това означава, че се вкарва съмнение и недоверие в един орган, който е призван за това да се грижи за сигурността на всички български граждани. Това означава една много дълбока пропаст вътре в некоалицията - вече и по тема, свързани с националната сигурност на страната.

Ако България бъде заподозряна, че като държавна политика заобикаля санкциите, това ще бъде още един аргумент в ръцете на нашите европейски партньори, особено на тези, които не са особено съгласни ние да бъдем част от Шенген, и на поредния Съвет (на ЕС) да бъдем посочени с пръст. Така че, аз съжалявам за това, че това заседание не беше по-добре подготвено, не беше обмислено и най-важното за мен -  тревогата, която всява във всички нас, българските граждани", коментира вицепрезидентът в гр. Банкя, където гостува на 15-ия конгрес на Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Йотова каза още, че не е чула достатъчно убедителни аргументи нито от противниците нито от застъпниците на това дерогацията да остане до 15 март:

"Според мен в много български граждани, се затвърждава мнението, че тук като че ли избуяват и най-важни аргументи остават личното благоденствие и определени корупционни практики".

Заседанието на Съвета по сигурността беше свикано за обсъждане на рисковете за националната сигурност на България при незабавна отмяна на дерогацията за преработка на руски нефт от рафинерията "Лукойл Нефтохим Бургас".

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова каза, че на Съвета е станало ясно, че Агенция "Митници" и Министерството на финансите в недостатъчно голям обем са контролирали доставките на преработена продукция по повод дерогацията.

Атанасова и Делян Добрев от ГЕРБ, както и Делян Пеевски от ДПС напуснаха Съвета предсрочно.

Преди началото на Съвета председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира, че дерогацията за руския нефт трябва да отпадне веднага, но ще се преговаря за срока.

Според премиера Денков и съпредседателя на ПП-ДБ 1 март е най-ранната дата, на която може да се прекрати дерогацията, а неспазване на сроковете за дерогацията увеличава риска от покачване на цената на горивата.

Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл