Свързани новини

11.09.2017 18:17

Измислен протест пред парламента

Видян 3192 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не повече от стотина недоволни българи се събраха на широко обсъждания „Национален протест срещу безобразията в България” пред сградата на Народното събрание.


Повече от символичен се оказа митингът за смяна на политическата система у нас, на който във фейсбук бяха декларирали участие хиляди хора.


„Вместо огромно множество пред Народното събрание в София до момента са се събрали едва стотина души, воглаве с организаторите”, писа сайтът Офнюз. Пред парламента бе бившият син депутат и общински съветник Николай Гацев, който се афишира като организатор на събитиено Има такъв народ, заедно с Нина Гергова, която стана популярна покрай контра протестите в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Те даваха и интервюта пред камерите, предаващи на живо. Демократична гражданска инициатива е организацията, която се нае с организирането на протеста. Медийно подготви участието си и сякаш специално пуснатия от ареста баш за протеста Перата от Бургас, известен с крайните си прояви.


Гацев коментира пред медиите, че се надява привържениците на инициативата да се умножат, тъй като т нямало да спре за един ден. Също така, че се чувстват подведени от Слави Трифонов, който им обещал подкрепа, но се отметнал.


19 минути писа и предупреди, че това организирано недоволство е фалшиво и предварително обречено на неуспех.


„Едно от тези активни мероприятия трябва да се проведе днес. Бареков заработва. Ако не стане реалност, ще стане със слухове. Кеш енд кери политици у нас колкото искате.


Но това е типичният случай на виртуално или медийно нагнетени очаквания за протест с едничката цел - народът да си каже - няма смисъл да протестираме защото никой не излиза. На принципа на на "лъжливото овчарче". И другата цел е да размият границите между протестиращите - всички са маскари.


В случая, както казах, гледат да изпреварят с контрапротест истинския.


Тъй като никой не се е афиширал като организатор, никой няма да поеме отговорност, съответно негативите на неслучилия се "грандиозен" контрапротест”, коментира във ФБ и бившият ни посланик в Русия Илиян Василев.


Снимка: Нова ТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби