Свързани новини

12.12.2013 16:08

Измама и лъжа в министерството на земеделието

Видян 2613 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започваме поредица от материали за разкриване на удивителните измами и лъжи, които са издигнати в ранга на политика от Министерството на земеделието. Министърът му е човекът, който преди месец не само си повярва, но и публично обяви, че се е „срещнал с френския посланик Жул Паскин”, докато всъщност това е роден във Видин и починал в Париж преди 83(!!!) и половина години художник.


Но подобни глупости са нищо пред съвсем реалната опасност България да изгуби 270 милиона евро или над половин милиард лева, както призна зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев. Агроведомството обаче обвини общините, които били под влияние на ГЕРБ.


Тази лъжа предизвика възмущение дори в близката до правителството легендарна шефка на Сдружението на общините. Всеки човек с малко представа от реалностите в България е наясно, че ГЕРБ управлява в големите градове. В малките общини навсякъде кметовете са от БСП и ДПС.  "Притеснението ни за усвояването на средствата е общо, но считаме, че не е време да си прехвърляме вината, а да си партнираме", заяви Чавдарова пред в.Сега. Тя обясни и истината - договорите между фонда и общините са подписани във вторник и сряда – деня, в който министерството обяви проблема и обвини общините за „бездействие”. Елементарно е да се знае, но явно това убягва на ресорните управлващи, че подобни решения после минават и през одобрението на общинските съвети. Така дори формално ще бъде истинско чудо да бъдат подадени заявки до Коледа, а преди Нова година да се разпределят и пари.


Гинка Чавдарова, която за разлика от шефовете на Министерството на земеделието е доказан експерт, посочва и неприятната за тях истина - забавянето на разплащанията по ПРСР идва и от това, че ръководството на фонда бе сменено 3 пъти за няколко месеца.


Апропо, ще има проблем с отчитането и на други пари – например тези за медийно обслужване, където заданията, одобрени от Брюксел не се изпълняват поради батковщина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл