На въпрос дали ще иска промяна в устава, Паргов отговори: "Доколкото разбирам и самата Нинова е поискала вчера на бюро да има промяна в устава, само че зависи кой каква промяна иска и как си я представя."

Свързани новини

08.10.2022 17:13

Изключиха Кирил Добрев и Калоян Паргов от участие в Националния съвет на БСП

Видян 4251 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 "за" и 2 "въздържали се" реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат участие в заседанието на Националния съвет на БСП и да гласуват на днешното заседание. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

В централата на партията се провежда Национален съвет, за да обсъди резултатите от парламентарните избори. Вотът изпрати левицата на пето място в парламента.  

"Събрахме близо 90 подписа за оставката на Корнелия Нинова". Това заяви пред журналисти Калоян Паргов преди началото на Националния съвет на БСП, съобщава БГНЕС. "Има вероятност да надделее разумът", каза още той.

Паргов подчерта, че Националният съвет е свикан, за да може като най-висш орган на партията да обсъди "тази унизителна ситуация", в която се намира левицата, а именно едноцифреният резултат, получен на изборите.

"Това означава, че една партия като "Възраждане", която не ви допуска до пресконференции, само до преди няколко години беше 1%, а днес е вече и тя пред нас", допълни Паргов. Той добави, че не е нормално за една стогодишна партия, която е била твърдо вляво, днес да бъде изместена от една център-либерална партия като "Продължаваме промяната" и от "Възраждане".

На въпрос дали ще иска промяна в устава, Паргов отговори: "Доколкото разбирам и самата Нинова е поискала вчера на бюро да има промяна в устава, само че зависи кой каква промяна иска и как си я представя."

Той обясни, че днес ще си играят с два дневни реда — този, който бюрото ще спусне и този, който Паргов и искащите оставката на Нинова си представят. Паргов е категоричен, че БСП никога не е била лидерска партия, а партия на колективния дух, в която има сбор от лидери, които колективно спорейки и дискутирайки помежду си решават проблемите.

"Въпросът с оставката на Корнелия Нонова не стои на дневен ред", заяви Атанас Зафиров, който е член на Изпълнителното бюро на партията и ще бъде депутат в 48-ото НС.

От БСП остават категорични, че няма да преговарят с ГЕРБ за бъдещо управление.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 09.10.2022 12:33

    каква общо европейска трагедия ..............

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл