Свързани новини

22.04.2016 11:32

Изборни секции в чужбина само в дипломатическите представителства на България

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Изборни секции в чужбина ще могат да бъдат разкрити само в дипломатическите представителства на България. Това реши парламентът по време на второто четене на промените в Избирателния кодекс, предаде Фокус.


   Предложението беше прието с 145 гласа „за”, 27 „против” и 1 „въздържал се”. С приетите промени не се допуска образуването на секции извън консулствата и посолствата на България в други страни. Централната избирателна комисия ще определя условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, включително условията, реда и организацията за гласуване на българските граждани извън страната само в секции образувани в дипломатическите представителства на страната, не по-късно от 57 дни преди изборния ден. Това стана с приемането на редакционна поправка от народния представител Искрен Веселинов от ПГ на Патриотичния фронт. Първоначалното предложение, заложено в текстовете, гласеше, че изборни секции не могат да бъдат образувани извън дипломатически мисии на България само в страни, които не са членки на ЕК, но това беше променено.



      Красимир Каракачанов от ПГ на Патриотичния фронт коментира, че с това се цели намаляването на организирания вот в Турция и попита кой ще контролира изборния ден в Анадола. „В българския парламент ще влезе една партия, която ще отстоява интересите на друга страна”, каза той и посочи, че от гласуването ще стане ясно дали има договорки за неоосманистка политика в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион