Заявеното от Габриел за главния прокурор среща одобрението и на "Възраждане", но според лидера на партията Костадин Костадинов това е опит да се осигури подкрепа за кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, която "Възраждане" отказва.

Свързани новини

11.05.2023 14:52

ИТН държи да чуе предложението за правосъден министър

Видян 758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има такъв народ" (ИТН)  ще подкрепи инициативата за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, коментира пред БНР депутатът Станислав Балабанов.

Той определи като "добър знак" заявката на Мария Габриел, но се усъмни дали членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) има политическа воля, за да гласуват оставката на обвинител номер едно, предаде БНР.

От ИТН държат да чуят и предложението за правосъден министър и настояват цялостна концепция за правосъдна реформа.

"За мен по-важното е не да взимаш глава на един и да слагаш друг на неговото място. Трябва да се реформира и съдебната система по начин, който да не допуска повече един човек да злоупотребява с властта в тази институция. Но пък беше хубав знак тази сутрин от Мария Габриел. Разбира се, това не означава подкрепа за какъвто и да е кабинет, защото това някакси прави впечатление. Предстоят тепърва срещи", каза Балабанов.

Заявеното от Габриел за главния прокурор среща одобрението и на "Възраждане", но според лидера на партията Костадин Костадинов това е опит да се осигури подкрепа за кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, която "Възраждане" отказва.

"Не, нямаме приоритети, които са общи, освен може би това за главния прокурор, но смятам, че това е кукичката, която се подхвърля отново на "Продължаваме промяната" и доносническа България".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак