Единствената лелка, която ме слуша повече от 2 минути по телефона, бе от някаква социална организация: посъветва ме да събера от живущите подписка, с която да я изгоним от входа. (NB! това е съвет, даден ми от социален работник).

Свързани новини

24.04.2023 09:26

Ицко Финци в чудо: жена окупира входа му

Видян 4637 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В нашия вход (кооперация в центъра на София) живее около 30-годишна жена. Буквално: живее във входа. Има апартамент тук, ала не се прибира у дома си - стои или на партера, или на третия етаж (нейното жилище е на 6-я етаж). Най-често говори по телефона с въображаем човек - говори тихичко, монотонно. Когато минаваме покрай нея поздравява, мила е, усмихва се. Много е слаба, с огромни сенки под очите, не се преоблича.


Баща й (мисля, че страдаше от някакво психично разстройство) почина преди две години. Сега тя остана сама - никой от съкооператорите не знае нищо за нейни роднини или близки.


Звънях многократно в полицията - ако не буйства, ако не пречи никому, те нямат отношение към случая. Звънях на около 5-6 социални организации (намирах ги из нета) - те не се занимават с психично болни, те нямат отношение към случая. Звънях на районния управител (кварталния) - няма отношение към случая. Свързах се с психиатрията - нужно е прокурорско решение, за да се намесят те - инак нямат отношение към случая.


Единствената лелка, която ме слуша повече от 2 минути по телефона, бе от някаква социална организация: посъветва ме да събера от живущите подписка, с която да я изгоним от входа. (NB! това е съвет, даден ми от социален работник).


Какво да направя? Към кого да се обърна?
държавната ни машинария: ще горите в ада, знаете, нали”, заканва се половинката на известния актьор Ицко Финци – Лиза Боева.
Казусът определено заслужава внимание, защото докато политиците се надиграват и се занимават с глупости, законите имат огромни празноти, които няма кой да запълни.


Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.04.2023 20:19

    украинските военни бягат от Бахмут, не искат да мрат за зеления милиардер, само тук крадливите политици са захапали кокала и чакат да стане чудо

  • 001 Anonimen 24.04.2023 12:29

    Евроатлантически ценности! А-а-а, имаме и банани!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева