Според него Атанасов е споменал името му 60 пъти в ефира на "Здравей, България". "Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място", смята Борисов.

Свързани новини

18.04.2023 09:23

Искам да направя кабинет с Доброто: Борисов

Видян 2501 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Сред нашите задачи е да опитаме да направим правителство между първите две партии”, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Искам да направя кабинет с ПП-ДБ, това е най-доброто за България. Ако не стане, има и друг план”, обяви той. По думите му в изказванията на Кирил Петков и Асен Василев вече има повече конструктивност.


„Забавянето на избора на председател на НС е полезно, за да може да намерим още общи неща между нас”, посочи бившият премиер. Коментарът му дойде малко преди да бъдат синхронизирани идеи за правната и финансово-бюджетната комисия от първите две политически сили. „Правим го, за да видим какъв бюджет би бил устойчив за държавата и да потърсим голямо мнозинство”, подчерта Борисов.


"Нашият основен приоритет и най-стабилното, което би се получило е правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ. Правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов да го направим”, каза той. Според него лидерът на ДСБ е споменал името му 60 пъти в ефира на Nova.


„Те явно не си и говорят. Николай Денков и Андрей Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед", заяви още Борисов.


Той допълни, че ГЕРБ искат да са честни, затова не приемат ротационно председателство на парламента. Напомняме, че депутатите отложиха избора на шеф на НС за тази сряда. Председателстващият Вежди Рашидов от ГЕРБ заяви, че „ситуацията е патова, затова е по-добре да има повече време за размисъл”.
„ГЕРБ-СДС, заедно с ПП-ДБ, изработват законодателна програма за първата сесия на парламента.


Тя ще бъде обвързана с избора на председател на НС”, обяви по-късно шефът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. „Започнахме разговор и за конституционна реформа”, уточни тя след разговори между двете формации.
„Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство”, добави Атанасова.


По -рано Василев от ПП-ДБ заяви, че са взели решение "да излъчат екип от 8 юристи, които да подготвят законодателна програма, която да включва законите, необходими за Плана за възстановяване, за Шенген и еврозоната, както и съдебната реформа". Той отново повтори, че няма да подкрепя правителство, излъчено или с участието на ГЕРБ.


„Все пак е много рано да се каже, че парламентът не може да заработи, нека изчакаме”, коментира пред журналисти съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Напомняме, че той загатва сътрудничество с ГЕРБ още преди вота и веднага след вота.


„Намираме се в тежко политическо разединение, очевидно намирането на формули и механизми за разговор е трудно”, каза Иванов сега. Попитан защо не се е приело предложението му за ротация на шеф на НС, той каза, че не е участвал в консултациите. „Трябва да питате хора от ръководството на групата”, посочи Иванов и съобщи, че съпредседатели на ПГ на ПП-ДБ са Атанасов и Денков.


Междувременно стана ясно, че Борисов и соцлидерът Корнелия Нинова са провели неформална среща в сградата на НС. След нея стана ясно, че между партиите остават червените линии относно оръжието и войната в Украйна, но има готовност формациите да работят заедно по социалните политики.


Егор Глазунов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.04.2023 20:14

    Направи с Доброто,плебса ще изяде ... римата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби