Освен удобство, модерните устройства са и законово изискване, прието в началото на 2021 г. с промени в Закона за енергетиката." коментира инж. Христин Илиев, директор на "Топлофикация Бургас".

Свързани новини

15.12.2022 11:49

Инж. Христин Илиев, Топлофикация Бургас: С уредите с дистанционен отчет клиентите сами контролират разходите си за парно и гореща вода

Видян 625 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"При монтиране на нови индивидуални разпределители и водомери за ползване на гореща вода същите трябва да са с дистанционно отчитане. Освен удобство, модерните устройства са и законово изискване, прието в началото на 2021 г. с промени в Закона за енергетиката." коментира инж. Христин Илиев, директор на "Топлофикация Бургас".

Той заяви, че крайният срок за цялостна подмяна на измервателните уреди с новите, осигуряващи възможност за отчет от разстояние, е 1.01.2027 г.

Изпълнителният директор заяви, че едно от предимствата на дистанционно отчитане е, че всеки месец показанията за потреблението се снемат от разстояние, без необходимост инкасаторите да посещават домовете им.

"Чрез новите устройства потребителите са сигурни, че сметките им се формират на база точни данни за консумираната енергия и гореща вода. С модерните уреди за дялово разпределение отпада възможността от човешка среща при отчитането и изпращането на показанията." заяви инж. Христин Илиев. Директорът на топлофикационното дружество посъветва абонатите при техническа неизправност или изтекъл срок на метрологична проверка на уредите за дялово разпределение, клиентите да ммонтират устройства с възможност за дистанционно отчитане.

"С подмяната изцяло на уредите с дистанционно отчитане в една сграда етажна собственост отпадат прогнозните и изравнителните сметки за потребената топлинна енергия.“ заяви инж. Христин Илиев.

Инж. Христин Илиев уточни, че обслужващата фирма за дялово разпределение трябва да може да "чете" данните от дистанционните устройства и изборът на конкретна марка уреди трябва задължително да бъде съгласувана с топлинния счетоводител.

Директорът на топлофикационното дружество обясни, че след решение на Общо събрание, при съгласието от 2/3 от собствениците, сградата може да премине на ежемесечен дистанционен отчет на топлата вода и отоплението.

Изпълнителният директорът напомни, че „Топлофикация Бургас" предлага услугата дялово разпределение на сгради етажна собственост продава и подменя отоплителни тела и водомери. Инж. Христин Илиев уточни, че тези мероприятия обичайно се извършват извън отоплителния сезон, когато инсталациите не са запълнени.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци