Инж. Александър Димитров обясни, че парното най- екологичният, икономичен и ефективен начин за осигуряване на надеждно и сигурно отопление

Свързани новини

24.06.2022 13:17

Инж. Александър Димитров, изпълнителен директор на Топлофикация Велико Търново: Централното парно остава най-ефективният метод за отопление в големия град

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Гражданите, които имат желение да се отопляват на парно, трябва да подадат заявление в клиентския център. Всички разходи за изграждане на нови абонатни станции и присъединителни топлопроводи са за сметка на предприятието. По този начин целим да облекчим максимално нашите бъдещи клиенти".


 


Директорът на "Топлофикация Велико Търново" инж. Александър Димитров обясни, че ангажиментът, който остава за клиентите, е да закупят индивидуални топломери и водомери. "Еднократната инвестиция осигурява еднаква температура във всички помещения и комфорт. Централното отопление е гарант за уют в дома или на работното място. Едновременно с отоплението на своя имот, нашите клиенти ползват и топла вода за бита" каза инж. Димитров.




Инж. Александър Димитров обясни, че парното най- екологичният, икономичен и ефективен начин за осигуряване на надеждно и сигурно отопление.




"Отоплението на парно е метод за опазване на околната среда и подобряване на качеството на въздуха във Велико Търново. Дружеството работи с природен газ и по този начин осигурява чисто и зелено производство. При използването на природен газ, а не въглища, се отделят много по-малко емисии и фини прахови частици“ каза инж. Димитров.




Директорът на "Топлофикация Велико Търново" каза, че въпреки безпрецедентното нарастване на цената на природния газ, в разчетите са предвидили значителни инвестиции. "Планираме да извършим подобрения върху съоръженията с цел те да могат да работят на пълен капацитет и клиентите ни да получават качествена услуга. В момента извършваме оглед на съоръженията и топлопреносната мрежа." заяви инж. Димитров. По думите му превантивните действия и профилактиката снижават възможността за възникване на големи аварии през зимата.




По повод инвестицията в когенерационни мощности Инж. Александър Димитров разясни, че технологията позволява едновременно производство на електроенергия и топлоенергия.




"При традиционните методи на електропроизводство, голямо количество полезна топлина се изхвърля в околната среда под формата на кондензна топлина от парата. При когенерацията се използва отпадната топлина и се произвежда едновременно топлоенергия и електричество в комбиниран процес с по- висока ефективност. " каза инж. Димитров.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец