Тя допълни, че според нея би било добре професионалните гимназии да осигуряват квалифицирани специалисти, необходими за фирмите.

Свързани новини

29.08.2023 17:34

Инвестициите на турски компании в България достигат 2,5 млрд. евро

Видян 1047 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В България работят около 70 големи турски компании, чиито инвестиции достигат 2,5 милиарда евро, а откритите работни места са 15 000". Това каза в Шумен посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок пред участниците във форума "Възможности за пазара на труда в Североизточна България", организиран от МТСП, предаде БНТ.

В разговора участват премиерът акад. Николай Денков и министрите на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, на образованието и науката проф. Галин Цоков, на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Турция е третият по големина търговски партньор на България и стокообменът между двете страни надхвърли 7,4 милиарда долара, посочи още дипломатът. Айлин Секизкьок уточни, че една от най-големите трудности, с която се сблъскват инвеститорите от родината й, е намирането на квалифицирана работна ръка.

    "Когато някоя фирма поиска да внесе персонал от Турция, има квоти и законови пречки. От голямо значение е и съвместното сътрудничество между университетите и индустриалните среди", каза още посланикът.

Тя допълни, че според нея би било добре професионалните гимназии да осигуряват квалифицирани специалисти, необходими за фирмите.
 Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.08.2023 00:29

    бе ние сега ще тръгнем по финландската пътека, кво ни занимавате с тея Те са се намърдали навсякъде, сменят ни историята в учебниците даже, скоро ще ни съборят и църквите

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни