Свързани новини

18.09.2020 11:25

Индипендънт: Борисов е десен популист, затънал в корупционни скандали

Видян 5781 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Бойко Борисов е десен популист, който е затънал в корупционни скандали . България е разтърсена от бурни антиправителствени протести, на които обаче медиите не обръщат внимание, заради проблемите в Беларус.

Това се казва в статия на "Индипендънт", цитирана от БГНЕС.



Ето текста на материала:

Близо 70 дни улиците на българските градове са пълни с протестиращи, които се противопоставят на бруталността на силите за сигурност, корупцията на олигарсите и антидемократичните действия на лидера на тази източноевропейска държава.

България е разтърсвана от много бурни антиправителствени протести, за които чуждестранните медии почти никога не съобщават, тъй като цялото внимание на световната общност е приковано към драмата, разиграна в имението на Александър Лукашенко, наречено Беларус.

Българският премиер Бойко Борисов е десен популист, който работи съвместно с крайната десница и е на власт от почти 10 години. Българите ясно дават да се разбере, че този човек и неговата партия ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България), която е част от дясноцентристкия блок в Европейския съюз и изпълнява всички указания на г-жа Меркел, са доста уморени от тях.

Борисов, затънал в поредица от корупционни скандали, намеква, че е готов да подаде оставка; но най-вероятно това е просто тактически прийом, предназначен да охлади пламенността на демонстрантите, които са възмутени от злоупотребите на неговото правителство.

    „Мисля, че Борисов с удоволствие би подал оставка. Той е уморен, ми каза български журналист. - Но той даде обещания. Говорим за възможно изграждане на газопровод и получаване на средства от ЕС. Той не може да си тръгне, докато не пристигнат парите, които трябва да бъдат разпределени между правилните хора."

В понеделник протестиращите се събраха на столичния площад "Независимост" пред сградата на президентството за 68-ма поредна вечер.

    „Това е много разнообразна група хора“, каза журналистът.

Те настояват за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев (протеже на Борисов, който не демонстрира привързаност към високи морални принципи), реформа на избирателната система, която те считат за нечестна, и промени в конституцията. Гневът им се засили заради неумелите действия на властите в контекста на пандемията на коронавируса, както и заради изтекли снимки, на които Борисов, подобно на някакъв гангстер от второкласен филм, почива в леглото, а до него има купища злато, пачки пари и автоматичен пистолет.

Както и в Беларус, жените в България играят видна роля в протестите, като ги водят и действат като „гласът на хората“ за пресата. В скорошно есе българският учен Яна Цонева обобщи оплакванията на протестиращите и машинациите на елита, довели до днешните вълнения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 20.09.2020 10:05

    Какъв ли тряба да е залогът, та нашата добила световна известност Мутра с кражбите, мафиотския управленски метод, нарушаване на международни норми, предателства в името на лични облаги, тотално погазване на човешки права, свобода на словото и откровен геноцид на собствения си народ все още е на власт на пук на вътрешна и външна критика и обвинения?! Защо толкова оцапан и унизен от разкритите престъпления тегли милиарди след милиарди...?!

  • 002 Anonimen 18.09.2020 19:09

    Мислих да направя коментар във връзка с най изявеният олигарх,милиардер тук у нас и в Европа,но всичко което щях да напиша,щеше да бледнее пред сътвореното пункт по пункт от подателя под №-1!Благодаря Ви,че ме улеснихте!

  • 001 Anonimen 18.09.2020 18:12

    Защо 15 г ЕС остави на спокойствие и наля десетки милиарди в този неграмотен престъпник, който унищожи България, а бълг.народ подложи на геноцид с мизерния стандарт на живот, унищожено образование и здравеопазване, липса на социална дейност, задлъжнялост за няколко десетилетия на пред, насади корупцията на всички етажи на властта чрез партийните си калинки и шуробаджанашки и приятелски кухи лейки? Вината не е ли и на Меркел и ЕК?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.