Във видеото се вижда, че войниците от двете страни са на планински терен, заобиколен от зелени хълмове, очевидно недокоснати от зимата

Свързани новини

17.12.2022 17:12

Индийски и китайски войници се бият с палки и тухли във видеоклип

Видян 13247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В интернет се появи видео, което изглежда не е било отразявано досега и представлява ожесточен сблъсък между индийски и китайски войски на оспорваната им граница в Хималаите, което предлага рядък прозорец към дългогодишното териториално напрежение между двете азиатски сили.

Според служител на индийската армия, запознат със сблъсъците на китайско-индийската граница, видеото е заснето в планинския индийски щат Аруначал Прадеш на 28 септември 2021 г. на линията на фактически контрол - фактическата граница между двете държави.

Въпреки че не е ясно кой е заснел или публикувал видеото, то започна да се разпространява в индийските социални медии само няколко часа след като индийското министерство на отбраната потвърди, че на границата в отдалечения сектор Таванг в Североизточна Индия е имало кавга. Това е първият докладван инцидент от близо две години насам.

Във видеото се вижда, че войниците от двете страни са на планински терен, заобиколен от зелени хълмове, очевидно недокоснати от зимата. Въпреки че са разделени с бодлива тел, на кадрите се вижда как индийските войници бият китайските войници с импровизирани оръжия, включително дървени пръчки и метални тръби. В няколко случая се вижда как индийски войници хвърлят тухли или камъни.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху