Въпреки това индийските власти обещаха да не нарушават тавана на цените на руския суров петрол, определен на 60 долара за барел, без да се включват разходите за доставка, фрахт, мито и застраховка.

Свързани новини

02.09.2023 16:48

Индия ще купува най-евтиния наличен суров петрол, независимо от произхода му

Видян 6336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индия ще купува суров петрол от всеки източник, който може да предложи доставки на най-ниска цена, заяви министърът на петрола Хардип Сингх Пури пред телевизионния канал ET Now.

Страната увеличава вноса на петрол от Русия, която се превърна в неин доставчик номер едно, след като миналата година Москва започна да пренасочва потоци към Азия в отговор на санкциите, свързани с Украйна. Тези мерки включваха петролно ембарго и ограничение на цените на суровия петрол и петролните продукти на страната.   

"Много ясно сме наясно, че ще купуваме петрол откъдето и да е, стига той да бъде доставен до нашата точка на внос в нашите пристанища на възможно най-ниската цена", заяви министърът.


Индия, която е третият по големина вносител и потребител на суров петрол в света, получава над 80% от петрола си от чужбина. Южноазиатската държава се превърна в един от най-големите купувачи на петрол от Русия, след като отказа да прилага санкции и се възползва от отстъпките, предлагани от Москва.

Въпреки това индийските власти обещаха да не нарушават тавана на цените на руския суров петрол, определен на 60 долара за барел, без да се включват разходите за доставка, фрахт, мито и застраховка.

През юни индийският внос на руски петрол достигна поредния си рекорд, след като надхвърли комбинираните доставки от Саудитска Арабия и Ирак. Дневните обеми през този месец се покачиха до 2,2 млн. барела, нараствайки за десети пореден месец, сочат данните, проследени от Kpler, цитирани от Bloomberg.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец