Доставките на суров петрол от Саудитска Арабия са спаднали до най-ниското си ниво от почти две години насам, разкриха последните данни на Съвместната инициатива за данни на организациите (JODI) в сряда.

Свързани новини

18.08.2023 10:45

Износът на петрол от Саудитска Арабия спадна до 21-месечно дъно

Видян 501 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доставките на суров петрол от Саудитска Арабия са спаднали до най-ниското си ниво от почти две години насам, разкриха последните данни на Съвместната инициатива за данни на организациите (JODI).

През юни износът на петрол от Рияд възлиза на 6,80 млн. барела дневно, което представлява намаление със 124 000 барела дневно в сравнение с май, сочат данните на JODI.

Доставките на суров петрол от най-големия износител на петрол в света спаднаха под 7 млн. барела дневно за първи път тази година, тъй като през май кралството, заедно с няколко други големи производители от ОПЕК+, избраха колективно намаляване на добива с 1,6 млн. барела дневно.


По данни на JODI запасите от петролни продукти в Саудитска Арабия са намалели с 1,64 млн. барела през юни, докато запасите от суров петрол са се увеличили с 1,45 млн. барела.

Производството на петрол в Саудитска Арабия се очаква да бъде средно 9 млн. барела дневно през юли, август и септември след едностранното доброволно намаляване на добива с 1 млн. барела дневно, което страната предприе, за да "подкрепи стабилността на петролния пазар"

Първоначално намаляването на добива беше обявено само за месец юли, но впоследствие беше удължено за август и септември.

Миналата седмица Международната агенция по енергетика (МАЕ) съобщи, че през юли доставките на суров петрол от групата ОПЕК+ са намалели с 1,2 млн. барела дневно до 50,7 млн. барела дневно и са достигнали най-ниското си ниво от близо две години.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби