Възпоменателната церемония по повод 149 години от обесването на Васил Левски изпълни с признателни граждани и гости едноименния площад в Карлово

Свързани новини

18.02.2022 20:42

Имате пълното право да се гордеете, че родният ви град е дал на България Апостола на свободата: Шефът на НС

Видян 2503 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възпоменателната церемония по повод 149 години от обесването на Васил Левски изпълни с граждани и гости едноименния площад в Карлово. Въпреки студа и силния вятър стотици карловци доведоха децата си, които носеха портрети на Дякона и развяваха знамена, съобщава pbnovini.com.


 


С шествие с факли, националния трибагреник, лека на Апостола родолюбиви патриоти обиколиха града и стигнаха до монумента. Церемонията започна с приемане на строя на представителните роти на 61 Стрямска бригада от председателя на НС Никола Минчев. ВИЖ ВИДЕО ТУК!




„Левски ни обединява и сплотява, дава ни вяра, че всеки ден можем заедно да работим за общото дело. Вие имате пълното право да се гордеете, че родният ви град е дал на България Апостола на свободата, който с живота, делата и героичната си смърт заслужи всенародната обич и благоговение. В лидера и идеолога на българската революция и основател на Вътрешната революционна организация признателна България намира своя национален герой.




Въпреки удара върху организацията с гибелта на Левски, неговите усилия да вдигне съотечествениците си на въоръжена борба никога не остават напразни. Започнатото от него е подето и продължено от участниците в Априлското въстание, потушено, но невинните жертви и опожарените градове и села приближиха България до края на робството.


 


Пет години след обесването на Васил Левски, в резултат на Руско-турската освободителна война и героизма на българските опълченци, България постига така жадуваната свобода. Оттогава българският народ преминава през множество изпитания – национални катастрофи, преврати, диктатури. Забавяли сме хода, но никога не сме го спирали, винаги вървим напред към възхода на Отечеството.




Готови ли сме да пожертваме поне малка част от ежедневния си комфорт в името на общото благо?



Не забравяме ли съветите на Апостола във всички наши мисли и действия да бъдем в крак с изпитанието на времето, в което живеем. „Времето е в нас и ние сме във времето“ не са просто думи. Това е голямото изискване да отговаряме на нуждите на времето и да служим на народа си. Правим ли го?




Левски мечтае всички в България да живеят равноправни, по едни чисти и святи закони. Този завет трябва да се стремим да следваме, опитвайки се да градим една правова държава с върховенство на закона. Защото само спазването на върховенството на закона ще гарантира просперитета на българските граждани и нашето отечество“, каза във възпоменателното си слово председателят на парламента Никола Минчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион