Свързани новини

09.06.2020 11:48

Имаме силен интерес към израелските разработки на ваксина: Борисов към Нетаняху

Видян 1238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Израел е не само стратегически партньор, но преди всичко приятел на България. Очаквам с нетърпение възстановяването на нормалния ритъм на живот в нашите две страни, което ще даде още повече възможности за разширяване и надграждане на досегашните ни добри отношения“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху, съобщиха от правителствената информационна служба. 


В хода на разговора министър-председателят Борисов даде висока оценка на резултатите от борбата с COVID-19, постигнати в Държавата Израел чрез успешни мерки и практики, станали впоследствие пример и за останалите страни.


„Благодаря ви за доброто сътрудничество по време на пандемията! Искаме то не само да продължи, но да се разшири и задълбочи“, обърна се министър-председателят Бойко Борисов към израелския си колега.


Борисов отново заяви желанието на страната ни за продължаване на обмена на добри практики срещу COVID-19, както и за партньорство в научната и изследователската дейности. „В България има силен интерес към израелските разработки на нов тип ваксина и нови терапии за лечение на заболяването. Затова ще се радваме да установим контакти и в двете направления“, отбеляза премиерът Борисов.


По време на разговора бе поставен акцент, че благодарение на навременните и адекватни мерки срещу коронавируса, България допусна много ниска степен на заразяване с COVID-19 и постигна добри резултати в лечението. Много е важно при облекчаване на мерките да бъдем внимателни и да не допускаме ново рязко покачване на заболелите, бяха единодушни двамата премиери.


Друг фокус в телефонния разговор бяха двустранните икономически отношения, които се развиват с устойчиви темпове, но все още не са достигнали своя потенциал.


„С преодоляването на последиците от кризата сътрудничеството ни може да става все по-активно като работим за реализацията на съвместни бизнес, енергийни, иновационни, фармацевтични и културни проекти“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. В тази връзка бе подчертано, че тази година се навършват 30 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел.


Борисов поздрави Нетаняху за сформирането на новото правителство и за петия му мандат в управлението на Държавата Израел.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат