Свързани новини

08.07.2021 09:37

Има телевизии, които се хранят от всички министерства: Минеков

Видян 1893 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Законът за радиото и телевизията трябва да бъде премислен. Той е не само остарял, но и вреден. Очакваме парламент и да започнат промените, защото ситуацията е наистина нетърпима.“ Това заяви министърът на културата проф. Велислав Минеков в интервю за БНР. Според него Съветът за електронни медии е съвет с чисто политически функции.

„Не можем да говорим за частни медии в България. Всичките, общо взето подобни, се издържат с пари от държавата, със средства от министерствата, от общините, от познати фондации, от напълно непознати фондации, от села, паланки, градове, музеи, хотели, ресторанти. Но когато държавата е вътре, е смущаващо. Виждам телевизии, които се хранят от всички министерства, получавайки средно по половин милион от всяко едно министерство. Другото е партийната хранилка. Няма партия, която е била досега вътре в парламента, която да не участва навсякъде с огромна сума“, коментира Велислав Минеков в предаването „Преди всички“, позовавайки се на данни от публичния регистър към Министерството на културата за собствеността на медиите и тяхното финансиране.

Не може частна медия да бъде управлявана с този вид хранилки, подчерта Минеков и посочи пример с Радио К-2, където „сумите са просто някаква мизерия“ в сравнение с всичко онова, което е видял, „особено по отношение на гледаеми телевизии“.

„Агенция „Пътна инфраструктура“ - 5 000 лева, МТСП – 14 700 лева, Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ – какво прави това предприятие вътре в радиото, не ми е ясно – но почти 10 хиляди лева, Министерство на туризма – 10 хиляди лева, изведнъж от банката, която се прочу в последно време: Българската банка за развитие – има едни случайно попаднали 70 хиляди лева.“

ББР е дала парите по договор за кампания за дуалното и професионално образование, спонсорство от ББР, уточни Минеков. Запитан дали ББР е подпомагала и други медии, Минеков потвърди:

„Колкото пожелаете.“

Медийното удобство се търси от пълноценно избраните правителства и парламенти, изтъкна още служебният министър на културата.

Истинското начало на заглушаване на медийната среда според него датира от времето на управлението на Симеон Сакскобургготски. „И раздаването на държавни подкупи в огромни размери.“

„Тези услуги за мен са подкуп. Тук става нещо много нечестно. Тук министри си купуват тишина и удобство. Купуват си величие.“

„Никой не е погледнал. Никой не е видял какво става години назад. Никой не си е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.07.2021 10:54

    Минеков заслужава огромно уважение, както К.Петков, Ас.Василев и изобщо цялото това служебно правителство в момента, но за съжаление в България се появяват телевизии като ЕВРОКОМ/ЕК/например с водеща Л.Кулезич /освен слугинските БНТ,БТВ и НОВА/които следвайки "пътя на пачките"/като истински герберасти/ канят келеши които да се "изхрачат" в случая срещу Минеков за добрите му и правилни действия. Така не се прави мисирка Кулезич, така правят само герберастите Ива Николова и Беновска и жълтите смотаняци, коректните и истински журналисти канят двете страни да седнат една срещу друга и да си изяснят позициите и "плюнките" в ефир, това което сътвори мисирка Кулезич не е достойно дори за макак, така както НОВА съобщи за купуване на гласове в Бургас от "Изправи се!Мутри вън" цитирайки името на партията, но за купуването на гласове във всички големи цигански гета където са заловени купувачите премълчават името на партия ГЕРБ, а те се оказват навсякъде не само в гетата, не защитавам борбата с "пазаруването" на гласове, но нека всичко да е коректно когато се съобщават "купувачите" кой от коя партия е и за кого купува, знае се, установено е, но не е коректно само на една партия да се цитира името, това се нарича МАНИПУЛАЦИЯ и "НАСТРОЙКА" на съзнанието ! ЕК я смятах за коректна и демократична телевизия, но се оказа, че и тя е курвенска като БНТ,БТВ и НОВА и тя върви по "следите на парите" и не отразява истината, а манипулира населението без да се интересува за бъдещето и беднотията му ! Дори Кулезич не е и мисирка, тя е горски папуняк за срам на тази птица !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева