Свързани новини

05.07.2021 09:24

Частни медии на хранилката с публични средства: Минеков

Видян 3653 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Държавата и пренасочването на европейски средства хранят в огромната си част частните медии” , разкри в ефира на ЕвроДикоФ  по Евроком служебният министър на културата проф. Велислав Минеков . „Това обаче важи за „добрите” от тях, а за „лошите” не е определено такова подпомагане”, добави той за начина на финансиране при последния кабинета.
„Започнаха да излизат договорите за медийните услуги. Много са интересни. Отворете сайта на Министерството и вижте. Излиза, че частните медии са държавни. Това са договори, с които тези частни медии, в зависимост колко са любими на правителство, се изхранват и то чудесно. Тезата, че рекламата храни е забравена - няма такова нещо”, посочи Минеков.
„Става въпрос за 2020 година. Получавани са следните суми: 59 000, 20 000, 49 000, 24 000, 16 000 и 35 000 лв. за любимия ти Канал 3”, даде за пример той.
„Парите идват от Министерство на земеделието, Министерството на туризма, на икономиката, на образованието и науката, Институт по транспортно строителство и инфрактруктури. Чудеса! Фондация Гласове на традицията - това е хранилка”, изброи министърът.
„Обаче аз мога да насочвам тази хранилка и към своето величие. Ето, например - предмет на договора между Министерството на културата и една радиостанция, наричана още радиоверига - ще й спестя името”, посочи още той.
Минеков представи как работи схемата в хипотетична ситуация. С тебе Сашо трябва да направя една сделка, ама това е само между нас. Другите не трябва да разбират” обърна се той към Диков.  „Да кажем, че министърът желае да направи договор за 60 минути предаване веднъж седмично в неделя. 12 месеца или


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог