"Мисля, че и без САЩ България знае, че има проблем с корупцията. Трябва да се научим как да го решим", посочи той.

Свързани новини

06.03.2023 09:41

Има неопровержими доказателства по Магнитски: Бг Посланикът в САЩ

Видян 1516 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“За да публикуват САЩ такъв списък (Магнитски), значи има неопровержими доказателства за вината на хората в него”, заяви пред БНР посланикът на България във Вашингтон Георги Панайотов. Напомняме, че преди месец Щатите и Великобритания санкционираха петима българи за корупция, сред които са бившият шеф на МФ в 2 кабинета на ГЕРБ Владислав Горанов и ексминистъра на енергетиката в правителствата на БСП Румен Овчаров, който е и подсъдим за злоупотреби у нас, с присъди по 2 инстанции.


“Тази подкрепа е много важна за България, защото приятелите си казват истината в очите. Така е най-добре - без заобикалки, без шикалкавения. За да се реши един проблем, той трябва да бъде назован, дефиниран”, коментира сега Панайотов.


"Мисля, че и без САЩ България знае, че има проблем с корупцията. Трябва да се научим как да го решим", посочи той.


"Необходимо е да бъдем по-ефективни. Трябва да знаем как да се борим по-добре. В списъка фигурираха имена на хора, които са били ангажирани в сектор Енергетика, очевидно в него има корупция, сериозна. За първи път аз не претендирам да съм запознат с всички доклади на МФ на САЩ, не за България, а за света, но за първи път за страната ни бяха споменати конкретни суми, които са откраднати от българския данъкоплатец - 5 млн., 50 млн. в офшорни сметки и т.н", обяви дипломатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.03.2023 11:23

    Поредният радев нефелник, на който мястото изобщо не е там. Заради шуробаджанашките случайници на върхови властови позиции нито външната ни, нито вътрешната политика са на ред, а народа чезне и вегетира вместо да се радва на обещавания прекрасен живот в ЕС от Кунева и Паси

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.