Свързани новини

15.07.2020 16:17

Има криминално проявени сред задържаните при опита за "метеж" в София

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Задържани са 6 лица, за които има данни, че са съпричастни към опита за метеж по време на протеста вчера. Тази сутрин, след като изгледахме записите, са установени още 7 души, за които има безспорни данни, че също са участвали в него”. Това обяви директорът на СДВР Георги Хаджиев по време на брифинг. "Част от задържаните са криминално проявени", допълни още той, предаде Нова тв.


Има данни и за лица, които са част от футболните агитки. Образувано е и едно досъдебно производство, стана ясно още по време на брифинга.


"По време на протеста снощи две непълнолетни лица са били отведени в районно полицейско управление. Родителите им са уведомени и спрямо тях са взети мерки в съответствие със Закона за закрила на детето", каза още Хаджиев.


Той посочи, че правото на протест е изконно човешко право, което е гарантирано в закона. "Хората имат право да бъдат на различно мнение, но работата на МВР е да опази мира, живота и здравето на гражданите", заяви директорът на СДВР.


„Притеснението ми от вчерашното мероприятие е нормално и обяснимо. Около 22 часа определена група хора опитаха да нахлуят в сградата на държавна институция. Наложи се колеги да се опитат да запазят както живота и здравето на протестиращите, така и сградата на Народното събрание”, каза още той.


И призово онези групи от млади хора, които вчера са хвърляли в множеството самоделни взривни устройства да се замислят дали не е възможно да пострадат невинни граждани, техни близки и роднини или други хора.


Той беше категоричен, че по време на протеста вчера не е била използвана физическа сила.


Директорът на СДВР призова хората да протестират мирно. И допълни: "В момента ние сме единственият гарант за спазване на реда. Няма да позволя определени лица да опорочат протеста".


 Снимка: БГНЕС


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.