Свързани новини

11.12.2020 12:30

Има кампания за дискредитиране на руската ваксина: Москва

Видян 1489 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Провежда се информационна кампания срещу руската ваксина срещу коронавирусна инфекция, финансирана от чужбина. Това обяви пред журналисти ген.-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерството на отбраната, съобщава ТАСС.

„Детайлно са ни известни какви средства и ресурси са хвърлени от чужбина за дискредитиране на родната ваксина в света и в Русия“, каза той.

Според официалния представител на руското Министерство на отбраната в социални мрежи и финансирани от чуждестранни грантове рускоезични интернет сайтове се подготвят „поредица от псевдоаналитични „разследвания“ и фалшиви свидетелства на „очевидци“ за предполагаемата опасност от руската ваксина или масови „откази “от ваксинация, включително във Въоръжените сили на Руската федерация".

Конашенков подчерта, че руската ваксина е високоефективна и информационната кампания срещу нея няма да подобри лечебните свойства на чуждестранните ваксини.

Говорителят на руското Министерство на отбраната заяви още, че няма откази за ваксиниране със "Спутник V" сред военнослужещите в страната, а успешният практически опит показва ефективността и безопасността на ваксината.

Ваксината срещу коронавирус, която Руската федерация регистрира първата в света на 11 август, беше наречена "Спутник V". Лекарството е разработено от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Н.Ф.Гамалея". Следрегистрационните проучвания на лекарството започнаха в Москва на 7 септември, доброволците получиха първата ваксина на 9 септември. Общо в програмата участват 40 хил. души, 10 хиляди от които са получили плацебо вместо ваксина.

Ефективността на ваксината "Спутник V", според междинните резултати от изследванията, надвишава 95% на 42-ия ден след първата доза от лекарството, при условие че пациентът получи втората доза, предаде Гласове.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион