„Беше нужно да покажем, че има диверсификация и че никой не може да извива ръцете на демократичния свят”. Това каза министър-председателят Кирил Петков по време на бизнес закуска с Американската търговска камара.

Свързани новини

19.05.2022 10:38

Има диверсификация, никой не може да извива ръцете на демократичния свят: Петков

Видян 1237 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Беше нужно да покажем, че има диверсификация и че никой не може да извива ръцете на демократичния свят”. Това каза министър-председателят Кирил Петков по време на бизнес закуска с Американската търговска камара.


 


„Ние сме част от една общност – на демократичните държави. В момента имаме безпрецедентна криза, която видях в Украйна от първо лице. Ние влязохме преди 150 дни с обещанието за антикорупция. Това, което не знаех, е, че всъщност антикорупцията е и ограничаване на чужди влияния върху България, и по-точно от Русия.


 


Едни хора са готови както да предадат националния си интерес, така и да предадат факта, че обществените ресурси трябва да бъдат използвани за обществени нужди. Нашата задача е да продължим битката срещу корупцията, защото тя се оказа по-голяма от националната битка. Тази битка може да бъде загубена ако бъдем отцепени един по един. Това е на ниво Европа, на ниво България-САЩ, на ниво НАТО”, категоричен беше Петков, предаде Нова тв.


 


Премиерът благодари за подкрепата, която страната ни е получила при спрените доставки на газ от Русия. По думите му България е изпълнявала коректно договора си, но „беше решено като политически инструмент да бъде прекъсната (газовата връзка)”. По думите на Петков освен общите военни стратегии на НАТО, страните членки трябва да мислят и за обща логистична стратегия.


 


„Коридорите Юг-Север станаха много по-важни сега, отколкото някога са били в миналото. Да можем да имаме LNG терминали в Гърция и в Турция, да се свързва това с нашата газопреносна система, да отива до всички наши съседки, да имаме път, който да се изгради от пристанищата на Александруполис, да минава през България и да отива чак до Констанца, да имаме влакова връзка, петролопроводи – това са много важни инфраструктурни проекти, които не са се случили до този момент, но трябва да се случат в най-близко бъдеще”, смята премиерът. 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.05.2022 11:03

    Този измамник и психопат от името на кого говори? Да си види рейтинга и да не подскача така приповдигнато и слугинажно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния