Свързани новини

17.06.2009 10:48

Илиев: Заболя ме от начина, по който бях задържан

Видян 2912 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много пъти съм казвал, че моята съвест е чиста. Но ме заболя от начина, по който бях задържан, заяви ген. Илия Илиев, цитиран от БГНЕС.


Той каза, че не е изнасял никакъв диск с информация от МВР след напускането си и е изяснил ситуацията около Куйович и оперативната разработка, в която не става дума за фалшив паспорт. Иначе в един ден се е случило и прекратяването на неговото дело и разговора му с Яне Янев, лидер на партия „Ред, законност и справедливост“ за включването му в листите на партията.
„23 години съм работил в МВР и смятам, че мога да бъда полезен в Народното събрание на институцията“, заяви ген. Илиев, който не би се върнал в МВР дори като министър по своите думи. Но би могъл да помага в законодателната област в тази сфера. На МВР трябва голям бюджет – трябват пари за техника, за заплати, твърди Илия Илиев. Същевременно той повтори своята теза, че полицаите работят на ръба на закона и трябва да е ясно как да си изпълняват служебните задължения, ако рискуват да бъдат всеки момент обвинени за своите действия.
Според Илиев държавата дава много лош знак, че този който тръгва да се бори с корупцията минава през ареста, както е бил неговият случай. „Кое наложи да бъда задържан с белезници, а не да бъда свидетел“, попита бившият главен секретар на МВР. Според него има проблем в МВР след като полицаите излизат да протестират, но безпринципните уволнения на сегашния министър Миков според него оставят министерството без ръководен състав. Илия Илиев отбеляза, че те са имали различия с Румен Петков по времето, когато са работили в МВР. Сега споделя позицията на РЗС за министър политическо лице, но заместници – експерти, на които министърът да не се бърка в професионалната работа.
Илия Илиев ще се състезава в Плевен с Румен Петков като мажоритарен кандидат, за да защитава интересите на плевенчани, заяви самият той, а дали кампанията ще бъде насочена срещу бившия му началник, хората ще преценят сами. Според Илиев ДАНС е полезна структура, но трябва да се изчистят функционалните взаимоотношения с МВР и ДАНС основно да поеме борбата с корупцията по високите етажи на властта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци