Свързани новини

01.10.2012 12:00

Японското правителство хвърли оставка

Видян 806 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японското правителство подаде оставка днес в рамките на мащабна рокада, замислена от непопулярния премиер Йошихико Нода, предадоха ИТАР-ТАСС и Франс прес.


До края на деня Нода ще състави нов кабинет. Целта на този ход е до повиши популярността на левоцентристкото правителство, която в последно време падна под прага от 30 процента, най-вече заради приемането на закон, предвиждащ повишаване на данъка върху потреблението.


За да издейства приемането на спорната мярка, японският премиер обеща на дясната опозиция да свика предсрочни парламентарни избори в най-скоро време.


Според местни медии министърът на финансите Джун Адзуми ще бъде сменен от Корики Джоджима - слабо познат депутат, който е работил зад кулисите за повишаване на данъка върху потреблението.


Според цитираните източници Адзуми ще стане генерален секретар на управляващата Японска демократическа партия (ЯДП) - ключов пост в момент, когато ЯДП е затруднено положение преди задаващите се избори.


За сметка на това се очаква министрите на външните работи Коичиро Гемба и на отбраната Сатоши Моримото да запазят своите постове на фона на спора с Китай за група острови в Източнокитайско море. Като жест на добра воля към Пекин японският премиер може да назначи за министър на образованието Макико Танака, смятана за близка до Китай. Тя е дъщеря на бившия японски министър-председател Какуей Танака, който нормализира отношенията с Китай преди 40 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое