Свързани новини

04.12.2009 10:02

Янев: Цецка Цачева е случайно в политиката

Видян 1729 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

РЗС ще продължи да подкрепя Бойко Борисов, декларира лидерът на партията Яне Янев, цитиран от БГНЕС. Изявлението си той направи въпреки скандала между него и председателя на НС Цецка Цачева, която вчера го отстрани от пленарното заседание заради обиди към президентската институция и парламента.


„Това е нарушение на правилника на НС от страна на г-жа Цачева, защото не съм говорил в качеството на депутат, а като представител на цяла парламентарна група. Г-жа Цачева няма право да отстранява цяла група от заседанието”, обясни Янев. Въпреки това, РЗС ще продължи да подкрепя Бойко Борисов и ГЕРБ, „защото рейтингът на такива хора като г-жа Цачева се дължи на личния рейтинг на премиера. Тези хора не осъзнават, че са попаднали случайно в политиката и че сигурно за пръв и последен път са в парламента. 99 % от всичко, което има ГЕРБ се дължи на Бойко Борисов”. На въпроса стои ли зад думата си, че има коалиция между ГЕРБ и БСП, Янев отговори: „Между Гоце и ГЕРБ има странно взаимодействние, което няма как да не бъде забелязано”.
Той повтори декларираното от него от праламентарната трибуна, че е трябвало в бюджета за идната година да бъдат заложени един милион по-малко средства за президентската институция. „Има криза и те трябваше да се лишат от този лукс, който имаха през последните 8 години”, обясни Янев. По повод статията на президентския съветник Иво Атанасов, в която се твърди, че лидерът на РЗС има непоносимост към чуждото мнение, Янев заяви: „Иво Атанасов ми прилича на добре охранен мишок, който от парламента се настани в президентството. Но да не забравя, че след две години ще излезе от там”.
Във връзка с повдигнатата отново тема за лустрацията и бившите членове на БКП и ДС, лидерът на РЗС обяви, че „държава, която не е минала през лустрация, не е достигнала до истински демократични ценности”. На въпрос, дали предлаганите текстове ще засегнат сегашни управляващи, той отказа да посочи конкретни имена. „Предположението ви обаче е правилно. Ще видим кой ще бъде против подобни текстове”, обясни Янев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог