Свързани новини

02.12.2011 11:43

Хванаха убийците от Люлин

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хванаха извергите, които извършиха жестокото убийство в Люлин миналата седмица, съобщиха от МВР, цитирани от Дир.бг. Това са двама рецидивисти - на 18 и 28 години с общо 12 присъди, и 14-годишно момче. Жестокото убийство на майката на полицай потресе не само столичният жк "Люлин", но и цяла София. 68-годишната Генка бе намерена убита в къщата, в която живее, от сина й Димитър, който е полицай от 25 години. Когато мъжът се прибрал от работа, видял, че е разбит един от прозорците. Помислил, че са ги ограбили. Отворил вратата и видял тялото на майка си без дрехи, да лежи на пода в локва кръв. Огледът и аутопсията са установили, че смъртта на възрастната жена е резултат от тежка черепно-мозъчна травма, причинена от удари с твърд тъп предмет, уточниха от пресцентъра на МВР. Основният мотив за убийството е кражба, заяви директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. „Влизат в къщата й, те най-вероятно не са очаквали да има човек, нападат жената и се стига до убийство, след което вземат вещи от жилището й", допълни шефът на Столичната полиция, цитиран от "Фокус". Полицаите установяват, че са откраднати два мобилни телефона, както и златни пръстени и обеци. По време на разследването те получават информация за двама мъже, които предлагат за продан вещи, отговарящи по описание на тези, отнети при убийството.


Така 18-годишният Божидар и 14-годишният Тузи се озовават в ареста. Двамата признават за извършеното престъпление и разказват, че на 22 ноември заедно с 28-годишния Т.К. с прякор Лайката били дрогирани и влезли къщата на жената с намерение да крадат. Тя обаче ги изненадала, тримата я нападнали и били с лопата. Когато стопанката издъхнала, те преровили жилището, грабнали двата й мобилни телефони и накитите.


14-годишният Тузи е регистриран в Детска педагогическа стая за кражби. 18-годишният Божидар има 16 криминални регистрации и 4 присъди. Трите са пробация, едната – условна. Последната му пробация все още е в сила, когато е извършил убийството.
Лайката пък е натрупал 71 криминални регистрации и осем присъди за кражби и грабежи, като от седем от тях са ефективни и една е условна.


Божидар и Лайката са задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения, а 14-годишното момче е в ареста за 24 часа.
"Работата на колегите продължава със събирането на доказателства. Назначени са допълнителни експертизи по делото”, каза още Валери Йорданов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите