Премиерът увери, че правителството се опитва да направи най-доброто за сектора и призова да се седне на масата за преговори.

Свързани новини

29.09.2023 11:22

Хората не разбират, че с изпращането на документите, започваме преговорите с ЕК: Денков за плановете за справедлив преход в енергетиката

Видян 1336 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството ще приеме плановете за справедлив преход в енергетиката и в събота ще ги изпрати на Европейската комисия. Това заяви премиерът Николай Денков часове преди извънредното заседание на Министерския съвет по казуса.

По думите му „това, което не разбират хората, е, че с изпращането на документите, започваме преговорите с ЕК, които трябва да завършат до края на годината”. „Никой не може да рискува 4.4 млрд. лв.”, категоричен беше премиерът.

Според Денков ситуацията се експлоатира политически заради предстоящия местен вот. Той призова протестиращите да изслушат властта, за да няма напрежение. „Крайният текст на споразумението е въпрос на преговори. Ние сме подготвили вариант, изпратили сме им го. Те казаха, че им трябват повече време и конкретика”, посочи министър-председателят.

Той коментира и фирмите, които станаха повод за раздор във властта. „Това са фирми, които са готови да инвестират в засегнатите региони, а не избрани фирми”, подчерта Денков. По думите му текстовете са прецизирани, за да няма повод за притеснения. Премиерът увери, че правителството се опитва да направи най-доброто за сектора и призова да се седне на масата за преговори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.09.2023 23:57

    окрал държавната лаборатория и станал министър председател, пълен потрес , това ли са приоритетите на галя от посолството - всички крадци да бъдат управленци в горката България

  • 001 Anonimen 29.09.2023 17:31

    кого лъжеш, бе мишок скапан и крадлив

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което