Свързани новини

12.02.2014 14:55

Грипната вълна - тройно по-силна, тръшна 1 милион българи

Видян 979 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне един милион души е тръшнал грипът от последните няколко седмици. Тази година вълната е била тройно по-силна от предната, съобщава "Телеграф", като се позовава на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.


Той посочи, че грипът е бил 2,5 пъти по-интензивен в сравнение с 2013 г., а характерното за един от щамовете, върлуващи из страната - "Калифорния", е било, че засяга най-вече младите хора. Много тежки случаи имаше и при деца, чието състояние се влошаваше изключително бързо и за едно денонощие развиваха вирусна пневмония, посочи Кунчев.


Досега констатираните със сигурност случаи вследствие на усложненията от грип са около 10. В понеделник стана ясно, че вълната е взела нови две жертви в Русе, а вчера е покосила още двама.


Медици казват, че болестта вероятно е взела много повече жертви, но общата бройка не може да бъде засечена, защото не е ясно дали именно грипът е бил причина за смъртта или усложненията са довели до летален изход заради други съпътстващи заболявания.


Д-р Кунчев обаче съветва да не се подценяват симптомите и винаги да се търси лекарска помощ веднага. Нямаме случай на човек, който е започнал прием на антивирусни препарати и да има тежки усложнения, категоричен е той. Докторът допълни, че вълната вече затихва и България вече е вън от грипната епидемия.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви