Свързани новини

24.10.2011 16:51

Гръцкият бизнес ни донесъл 3 млрд. евро

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сложната ситуация в южната ни съседка Гърция накара редица  компании да напуснат страната си и да преместят дейността си на българска територия. Главната причина е, че разходите им за труд са 4 пъти по-ниски у нас.
Икономическото присъствие на комшийските фирми в България се изчислява на 3 милиарда евро досега и е осигурило 100 000 нови работни места, съобщава информационният сайт GreekReporter. Очаква се скоро още близо 800 бизнесмени да се преместят тук до края на годината, пише още електронното издание.
„Пред последните 10 години България е дестинация №1 за гръцките компании, които местят бизнеса си в чужбина“, каза ръководителят на търговския отдел в гръцкото посолство в България Йоана Янару. „Мотивът за този избор са основно ниският данък печалба от 10%, както и бързата и лесна процедура за регистриране на нова дейност“, посочва Янару.
„Финансовата и икономическата криза, която разтърсва съседна Гърция, е от полза за България“, каза министърът на финансите Симеон Дянков в интервю за германския вестник Ди Велт. „Възползваме се от факта, че обстановката се влоши за предприятията в Гърция“, казва още Дянков. По думите му през последните 2 години близо 2000 съседски компании са се преместили у нас.


 


 



 








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей