Свързани новини

30.10.2013 13:30

Гръцката банка и нотариусът: В брой бе платен палатът на Плевнелиев

Видян 2209 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И Националната банка на Гърция и нотариус Виргиния Хасапи, която е изповядала сделката на президента Росен Плевнелиев по покупката на хасиедна и 6 дка в Северна Гърция са категорични, че имотът за 700 000 е платен в брой. Оказа се, че записаното в нотариалния акт, който беше публично оповестен от ТВ7 и Телеграф отговаря на истината.


Само горкият Сашо Диков беше използван за пореден път, след като години наред това правеше приятелският кръг Октопод, за да вади кестените от огъня на Росен Плевнелиев и приятелския му кръг Капитал. Едно е човек да прави преводи от една в друга своя сметка между банки в цяла Европа, за което видяхме показани документи, а друго е от своя страна да преведе тези пари на продавача на имота, каквито документи не бяха показани, понеже очевидно не съществуват. За пореден път умните пиарки на държавния глава Мария и Ивет го направиха за смях, коментират политици и журналисти.


По-скандално обаче е друго разкритие, направено от Телеграф. През 2010 г., когато Плевнелиев е строителен министър на България, той успява да си уреди занижаване на данъчната оценка на подобрения от него след покупката през 2007 г. имот. Тя била свалена под 200 000 евро, с което по информация от териториалната данъчна администрация в Северна Гърция бедният Роско избегнал плащането на налози за грамаданската къща и имението, пише Телеграф. Районът около Атон се води планиниски и се ползва от специални облекчения.


Беломорският палат на президента е строен с евросредства, защото уж щял да бъде използван за обсерватория. Още по-заплетена става драмата, защото в търсене на позицията на продавачите, се оказва, че една от тях – Елени Цаси, е дала фалшив адрес в договора за покупко-продажба. Досущ като в класическата бг комедия Топло, тя е използвала име на улица, която не съществува.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби