Свързани новини

22.03.2021 09:40

Гранична полиция купува дронове за 3 млн. лв.

Видян 1160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гранична полиция планира да закупи дронове за2 491 666 лв. без ДДС, показа справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки, предава Сега.


От документацията става ясно, че за тази сума трябва да бъдат доставени минимум 5 такива системи, всяка от които включва два безпилотни летателни апарата с вертикално излитане и кацане. Дроновете трябва да разполагат с дневна цветна камера с минимална резолюция от 1920х1080 пиксела и една термовизионна камера с разделителна способност от 640х480 пиксела. Необходимо е обективите да откриват цел на разстояние не по-малко от 700 м и да разпознават човешка фигура на разстояние не по-малко от 180 м.


Според изискванията дроновете ще могат да достигат височина на полета над 1500 м надморско ниво. Те ще бъдат оборудвани с устройство за проследвяване на местоположението им и трябва да могат да предават устойчиво видеоизображение до наземната контролна станция на растояние не по-малко от 5 км. Софтуерът им трябва също да позволява два режима на полет - ръчен и автономен, който да се програмира с предварително въвеждане на кординати.  Интерфейсът ще бъде на български и английски език.


С обществената поръчка ще бъдат закупени и автомобили с повишена проходимост, които ще служат за транспортиране на дроновете. Те трябва да са произведени след юни 2019 г. Спечелелият кандидат се ангажира също да проведе курс за практическо представяне за работа с доставените летателни апарати за 20 служители от Гранична полиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте