Свързани новини

15.12.2020 13:42

Готови сме да отворим ваксинационни пунктове в поликлиниките в София: Фандъкова

Видян 1037 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Готови сме да се организират ваксинационни пунктове в ДКЦ-тата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със здравния министър Костадин Ангелов посети първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, предаде Труд.


 


„Ние изявихме готовност и създадохме необходимата организация да помогнем именно за логистиката. Столичното РЗИ подготвя, подготви и ще продължи да организира ваксинирането на различните групи. С моя екип направихме е да осигурим цялата логистика, включително и организацията. Те са помислили за всички – да има хората къде да изчакат на безопасно разстояние, и да има лекарите къде да работят. Заедно с това сме осигурили една изцяло оборудвана линейка, за да може евентуално да се окаже първа помощ“, каза кметът.


Тя добави, че при старта и ясната информация колко човека трябва да минават, имат готовност за още два пункта, за които се мисли. "Ние сме готови включително ако се наложи и в ДКЦ-тата да се организират такива пунктове", добави Фандъкова.


Тя обясни, че оборудването за този ваксинационен център са наличности, които имат. "Създадох Дирекция за аварийна помощ и превенция точно с тази цел – София да бъде готова за всякакви ситуации аварийни и бедствия. Отворихме и дарителска сметка. От дарителската сметка, с решение на Общински съвет, подкрепяме общинските болници и ДКЦ-та и също така резерва, който се поддържа от логистичния щаб. Това са неща, които са много необходими за мен", добави кметът.  "Освен логистиката, предоставяме и осем екипа. Ежедневно осем екипа на смени ще бъдат на разположение на РЗИ, за да могат да помагат, когато започне ваксинацията", каза още тя.


„Лекарите, които работят в болници, ще се ваксинират на място. В четирите общински многопрофилни болници има ковид отделения, така че там имаме готовност за това. Също така в АГ болници имаме зони, които са за техни пациенти с COVID. Около 40 % от работещите медицински лица в общинските болници са заявили до този момент желанието да се ваксинират", подчерта Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.12.2020 14:43

    Проекцията на Борисов върху столицата Фандъкова, ако беше така бърза и съвестна в ремонтите на ремонтите нямаше да я докара тази столица до кочина и източване на милиарди. Доста опити прави и все пагубни за София и столичани и крайно време е да се разкара и отговаря за всичките си деяния

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое