Спести пари

Свързани новини

29.08.2023 18:00

Google Flights с нова функция, за да помогне на туристите да спестят пари

Видян 2176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Редовните потребители на Google Flights може да забележат нова функция следващия път, когато влязат в сайта, за да проверят разписанията на авиокомпаниите и да сравнят цените на полетите.

Новата функция, официално обявена в понеделник сутринта в съобщение за новини, е насока на Google за най-евтиното време за резервиране на полет, което допълва предупрежденията за проследяване на цените и вече съществуващата опция за гарантиране на цените.

И независимо дали искате да следвате или избягвате тълпите през зимните празници, гигантът на търсачката също има известна информация.

Той публикува най-търсените дестинации в Google Flights досега тази година за пътувания, заминаващи от 20 декември 2023 г. до 5 януари 2024 г. от летища в САЩ. Курортът Канкун, Мексико, заема първото място.

Ето какво да очаквате от новата функция плюс някои подробности за другите:

Най-евтиното време за резервация: Google Flights каза, че вече позволява на потребителите да видят дали текущите цени за търсене са ниски, типични или високи в сравнение с минали средни стойности за същия маршрут.

Но от тази седмица търсенията, които имат надеждни данни за тенденциите, също ще позволят на потребителите да видят в коя времева рамка цените обикновено са били най-ниски. Тогава потребителите могат по-добре да решат дали да резервират сега или по-късно, се казва в съобщението на Google.

Проследяване на цените: Потребителите, които искат да изчакат по-ниски цени, преди да резервират, могат да използват функция за проследяване на цените, която „може да свърши по-голямата част от тежката работа вместо вас“, каза Google.

Хората, които активират проследяването на цените, ще бъдат автоматично уведомени, ако цените на полетите паднат „значително“, каза Google. Може да се настрои да проследява за конкретни дати или за проследяване на цените „всякакви дати“. Потребителите трябва да са влезли в своите акаунти в Google, за да използват това.

Гаранция за цена: При някои резултати от полети потребителите може да забележат изскачаща значка за гаранция за цена (това няма да се случи при всяко използване). Ако резервирате един от тези полети, Google каза, че ще следи цената всеки ден преди излитане.

„Ако цената спадне, ще ви върнем разликата чрез Google Pay. Тези гаранции за цените са част от пилотна програма, налична за избрани маршрути на Book on Google, заминаващи от САЩ“, се казва в съобщението на Google.

Популярни зимни ваканционни дестинации

Топлите бягства и големите градове доминират в първите 10 места за търсене в Google Flights. Те са:

1. Канкун

2. Маями / Форт Лодърдейл

3. Лондон

4. Ню Йорк

5. Токио

6. Сан Хуан

7. Хонолулу

8. Орландо

9. Париж

10. Лос Анджелис

Google също така каза, че най-доброто време за резервиране на полети за коледните ваканции е около началото на октомври.

„Средните цени обикновено са най-ниски 71 дни преди заминаването – голяма промяна от нашите прозрения през 2022 г., които установиха, че средните цени са най-ниски само 22 дни преди заминаването“, се казва в съобщението на Google.




Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -