Главният изпълнителен директор на датската водеща спедиторска и транспортна компания "Мерск" (AP Møller-Maersk) - Сьорен Скоу алармира в сряда за негативното състояние на световната икономика, като подчерта причините и възможното въздействие на настоящата криза

Свързани новини

02.11.2022 15:18

Глобалният търговски транспорт и логистично търсене са под стрес: Мерск

Видян 598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на датската водеща спедиторска и транспортна компания "Мерск" (AP Møller-Maersk) - Сьорен Скоу алармира в сряда за негативното състояние на световната икономика, като подчерта причините и възможното въздействие на настоящата криза, предаде БНР.

"С войната в Украйна, енергийната криза в Европа, високата инфлация и задаващата се глобална рецесия, има много тъмни облаци на хоризонта. Това натежава върху покупателната способност на потребителите, което от своя страна оказва влияние върху глобалното транспортно и логистично търсене", посочи Скоу по време на представянето на последния финансов отчете на големия транспортен бизнес конгломерат.

"Мерск" отчете приходи за третото тримесечие в размер на 22,8 млрд. долара (ръст с 37% спрямо година по-рано), печалба от 8,9 млрд. долара и от 24,2 млрд. долара за първите девет месеца на 2022 г.

Датският бизнес конгломерат за корабоплаване и логистика, който се счита за един от най-големите в света и важен барометър за световната търговия, също така предупреди, че "тарифите за товари са достигнали своя връх", отбелязвайки, че има забавяне на глобалното търсене.

Базираната в Копенхаген група се възползва от изключително високите тарифи за товари, причинени от претоварването на веригите на доставки, което беше в резултат от скока на търсенето след първата вълна на коронавирусната пандемия.

Въпреки това "Мерск" обяви, че цените на товарите са "започнали да се нормализират през тримесечието, водени както от намаляващото търсене, така и от облекчаването на претоварването на веригите на доставки".

Според Сьорен Скоу "затрудненията от страна на предлагането продължават да създават предизвикателства, но има признаци за отслабване, тъй като търсенето се забавя и свързаните с Covid-19 ограничения в Китай намаляват".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни