Петър Витанов

Свързани новини

13.06.2023 11:43

Гледаме мафиотска вендета: Евродепутат

Видян 1125 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Събитията в България приличат на вендета между кланове на мафията, те са безпрецендентни, и разтърсиха всички български граждани. Не търся символика в посещението на Иван Гешев в Страсбург, съвсем естествено е, когато имаме казус от такъв порядък, той да попадне в обектива на Европейския парламент. Това каза ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов пред BTV.
Поводът е предстоящото изслушване на Иван Гешев на закрито заседание в мониторинговата група на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) ден след като ВСС гласува предсрочното му освобождаване.


„Българските граждани видяха, че в сегашната ситуация няма добри и лоши, тя не изглежда като търсене на справедливост, а като вендета между кланове на мафията, между „Коза ностра“ и „Ндрангета“. Имунитетите не могат да бъдат залог, в цялата нормална практика и традиция на българския парламент хората доброволно са се отказвали от тях“, коментира евродепутатът възобновеното дело „Барселонагейт“ и посикания от Иван Гешев имунитет на бившия премиер Борисов.


„Има достатъчно данни и сигнали, въпреки че три години се мълчеше. Но никой не може да отрече факта, че две политически фигури въздействат върху уж независимата съдебна система. На това трябва да се сложи край. Не става дума за това каква картина рисуваме тук, а че европейските граждани трябва да знаят истината. Истината относно българската съдебна система е ужасяваща. Надявам се Европейският съюз и Европейският парламент да ни помогнат да се очистим изцяло от посегателствата и да разобличим узурпацията на българската съдебна система“, каза още той.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог