Главният прокурор Иван Гешев в МС

Свързани новини

04.02.2022 14:37

Гешев се срещна с премиера Кирил Петков с молба да запази спецсъда

Видян 2349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с премиера Кирил Петков. Разговорът се проведе в сградата на Министерския съвет. Двамата обсъдиха закриването на спецправосъдието.


 



В рамките на разговора обвинител номер едно апелира те да не бъдат закривани, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. По думите на Гешев дейността им дава резултат.


 


От своя страна, Петков потвърди решението на правителството двете специализирани звена да бъдат закрити заради слабите им резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и други системни недостатъци, пише още в прессъобщението.


 


Гешев е акцентирал върху нуждата от конструктивен диалог между съдебната и изпълнителната власт и подобряване на взаимодействието между правоприлагащите институции в рамките на техните законови правомощия, съобщиха от прокуратурата.


 


Главният прокурор изтъкна, че в интерес на българските граждани е държавните органи, чието правомощие е противодействието срещу престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при спазване на процесуалния ред.


 


Главният прокурор подчерта ролята на българската прокуратура в неутрализирането и недопускането на „зловредно чуждестранно влияние” на територията на страната, засягащо и интересите на Европейския съюз и страните членки на НАТО, се казва още в съобщението.



Главният прокурор увери премиера и в ангажираността на Прокуратурата да допринесе за продължаване на съдебната реформа.


 


Гешев потвърди готовността на прокурорите и следователите да участват активно в дискусиите по актуализиране на законодателството и Конституцията на страната, с оглед изпълнение на препоръките, залегнали в хоризонталния механизъм на Европейския съюз за върховенство на правото.




Обвинител номер едно отбеляза, че за осигуряването на бързо, ефективно и качествено правосъдие е нужна всеобхватна реформа на съдебната система, в т.ч. и привеждането на наказателно-правната уредба в съответствие със съвременните предизвикателства, добавят от прокуратурата.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,