Свързани новини

17.02.2014 12:35

Германия засилва шпионирането на САЩ и Великобритания

Видян 949 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия обсъжда планове за разширяване на контраразузнаването и провеждане на "основно наблюдение" на посолствата на страни като САЩ и Великобритания, пише "Шпигел", цитиран от Дойче веле. Операциите ще включват следене на американски агенти, които действат под дипломатическо прикритие на германска земя, допълва германското издание. Информацията идва на фона на разкритията от юни 2013 година, че американската Агенция за национална сигурност е подслушвала масово Германия, включително личния телефон на канцлера Ангела Меркел. Ръководителят на германското контраразузнаване ( BfV) Ханс-Георг Масен обяви миналата година, че Германия може да обсъди разширяване на контраразузнавателните операции заради разкритията. Масен подчерта през ноември, че Германия трябва да "приспособи контраразузнаването си и да заеме 360-градусова позиция".


"Шпигел" отбелязва, че канцлерството, вътрешното и външно министерство са се съгласували да дадат "зелена светлина" за разширяване мерките на вътрешното разузнаване. Германия обвини Вашингтон и Лондон, че са нарушили личните права на хората. Берлин настоява да се подпише споразумение с двете страни, за да се прекратят подобни практики.


Меркел обяви в събота, че ще повдигне въпроса за личните права при посещението си в Париж тази седмица. Тя поиска създаване на европейска комуникационна мрежа за сигурност, която да е отделна от САЩ. Берлин вече наблюдава отблизо разузнаването на Китай, Русия и Северна Корея, но сега ще включи и Великобритания и САЩ. "Ние трябва да прекратим различията и да се отнасяме към всички по същия начин", обяви пред "Шпигел" Клеменс Бинигер от Християндемократическата партия, който е председател на парламентарната комисия за разузнаване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец