През декември социолозите отчитат рекордно нисък процент положителна оценка за работата на парламента - 9%, а над девет пъти повече, или 82% дават отрицателна оценка.

Свързани новини

12.12.2022 11:35

ГЕРБ водят с 6,6% на ПП, а БСП е пета: Тренд

Видян 1590 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ остава първата партия у нас първи с 25,8% подкрепа, сочи последното проучване на Тренд. Два месеца след предсрочните избори за НС електоралната картина не търпи съществена динамика в сравнение с резултатите от вота през октомври, подчертават от агенцията.


Продължаваме промяната (ПП) държи второто място с 19,2%. Трети и четвърти с почти еднаква подкрепа са ДПС с 11,6% и Възраждане с 11,3%.
БСП остава на петото място с 9%, следвана от Демократична България (ДБ) със 7,3% доверие и Български възход (БВ) с 4%.


През декември има рекордно нисък процент положителна оценка за работата на НС - 9%, а над 9 пъти повече- 82% дават отрицателна оценка. Служебният кабинет на Гълъб Донев пък получава 26% подкрепа, при 57% недоверие.


През декември 42% дават позитивна оценка на президента Румен Радев, а 46% негативна. Ерозията се дължи най-вече на оттеглящите подкрепа в последните месеци привърженици на ПП и ДБ.


Само 12% оценяват 2022 г. като добра година за България, а цели 79% - като лоша. В личен план това е била добра година за 51%, което е най-високата стойност от 2019 г, насам. За други 36% тя е била лоша.


Очакванията за идващата 2023 г. не са оптимистични – 44% са на мнение, че България я очаква една по-лоша година, а 30% пък смятат, че тя ще бъде по-добра.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.12.2022 13:08

    Това им е твърдия електорат на администрацията и местната власт. Ако не задържат крадливите си престъпни кметова % ще бъде друг, а мутропитека ще вие от страх

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.