Свързани новини

05.02.2021 11:43

ГЕРБ си купуват индулгенция за първото място в ЕС по корупция: Крум Зарков

Видян 1199 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ си купуват индулгенция за това, по което наистина сме на първо място в ЕС - по корупция. Това каза заместник-председателят на ПГ на БСП за България Крум Зарков по време на дебата по решението на ЕС за системата на собствените ресурси, предаде Фокус.

"Репликата ми е провокирана от последната ви фраза: "Нали разбирате за какво говорим". Страхувам се, че вие нямате представа за какво говорите, което е абсолютно недопустимо за председател на Бюджетната комисия на българския парламент. Може би трябва да говорите за Закона за хазарта, който внасяте от време на време през различните закони. Става дума за собствените ресурси на ЕС. Въпрос, който от години наред занимава цяла Европа, защото е вътрешно свързан с това що е то ЕС  като самостоятелна организация", каза Зарков.

Според него позицията на БСП е възможно най-проевропейската позиция.

"Ние искаме и ще го направим, когато дойдем на власт, България да участва в дебата, който се води в ЕС и да заяви своята позиция за това какво трябва да е ЕС като организация, от която сме първостепенна част. Вие сте направили така, че България изглежда в очите на другите страни като просяк, като държава, която просто смята с бакалски сметки колко дава, колко взима и просто седи и се моли. Всеки Божи ден по телевизиите вие, вашите представители, министър-председателят, обяснява какво сме взели от ЕС, все едно това е някаква крава, която трябва да доим", каза още Зарков.

По думите му ЕС е много повече.

"Няма никакъв проблем да дадем повече от собствените си пари, защото сме част от огромната солидарност, но това трябва да се обяснява, да се говори в българския парламент, в ЕП и в европейските институции, а не просто да идвате и да ни казвате да гласуваме това, защото така сме се разбрали и да купите индулгенция за това, което сме на първо място - по корупция", каза още Крум Зарков.


Парламентът одобри решението за системата на собствените ресурси, което касае вноската на България по бюджета на ЕС. "За" предложението гласуваха 102 народни представители, без "против" и с 50 "въздържали се".

На 15 декември 2020 г. в Официален вестник на Европейския съюз бе обнародвано Решение на Съвета от 14 декември 2020 година за системата на собствените ресурси на Европейския съюз и за отмяна на решение на ЕС, Евратом, което ще се прилага за периода 2021-2027 г.

Народното Народното събрание следва да се произнесе по решението за собствените ресурси предвид предмета на решението и отражението на размера на вноската на България в бюджета на ЕС върху разходите от държавния бюджет на Република България.

С влизане в сила на новото решение се очаква увеличение на вноската на Република България в бюджета на ЕС - средногодишно с около 4.17 %.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.02.2021 11:57

    От хранилката на Цар Киро Мента Стоянова се прехвърли на държавната хранилка, където е много по-доходоносно и строителната дейност на мъжа и го доказва на практика. Тотално и сериозно разследване на ощетяващата дейност на Мента в НС за ограбвания и краден народ чрез лобистки закони

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към