Свързани новини

10.09.2021 10:49

ГЕРБ-СДС отказа участие в Бюджетната комисия

Видян 1852 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати от ГЕРБ-СДС отказаха участие от сутрешното заседание на Комисията по бюджет и финанси.


„През цялото време смятахме, че не е необходимо да се прави в този момент актуализация на трите бюджета, с изключение на въпроса за пенсиите, който стана основен и важен. Ние имахме конкретно предложение, което предвиждаше много по-добро компенсиране до края на годината на пенсионерите. Дори и да няма редовен кабинет, второто служебно правителство, което ще бъде по-близко до финализиране на фискалната година, може да представи много по-реалистично очаквано изпълнение, съответно актуализация, но в много по-малък размер“, коментира депутатът и бивш финансов министър Кирил Ананиев.


„Като гледам какви предложения са направени, специално за големия бюджет, ще се превърне в един голям дебат за едни милиарди. Вие знаете, че лично моя кауза е фискалната стабилност и спазване на фискалните правила“, допълни още той.


Освен големия бюджет на второ четене, депутатите от комисията се захванаха да прекрояват и параметрите на бюджета на НЗОК, които бяха разместени след приемането на няколко различни предложение по време на вчерашното заседание.


„Присъствайте днес на разговорите и ще видите за какви милиарди става въпрос. Аз не искам да участвам в такъв разговор, в който дефицитът на бюджета в края на годината да бъде 5% или повече. Няма смисъл, нека колегите да си проведат дебата, ние ще вземем отношение в пленарната зала“, коментира още бившият финансов министър.


Източник: БГНЕС
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.09.2021 09:30

    ОПГ-то на Мутрата от Банкя успешно конкурира ДПС-то на Доган за антибългарска, антидържавна и вредна групировка за обществото и държавата, и бъдещето на поколенията

  • 001 само затвор е оправията 10.09.2021 12:46

    Тези крадливи изроди и престъпници бойкотират всичко и по всякакъв начин, което касае разбиване на корупционните им схеми и разкриване на колосалните кражби за милиарди. А в правната комисия какъв цирк е, слугинажните калинки на Мутрата не престават по най-махленския селски начин да показват своята некомпетентност, но за сметка на това да саботират работата на комисията

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат